Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kur'an, mucizeleri, teknolojisi, uçak

Uçak Teknolojisi (Kur'An Mucizeleri)

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uçak Teknolojisi (Kur'An Mucizeleri)



Süleyman için de, fırtına biçiminde esen… rüzgara (boyun eğdirdik) ki, kendi emriyle, içinde bereketler kıldığımız yere akıp giderdi Biz herşeyi bilenleriz (Enbiya Suresi, 81)


Yukarıdaki ayetten anlaşıldığı üzere Allah, rüzgarı, Hz Süleyman'ın emrine vermiş ve çeşitli işlerinde bir araç olarak kullanmasına imkan sağlamıştır Bu ayetle, Hz Süleyman döneminde olduğu gibi, gelecekte de rüzgar enerjisinin, teknolojide kullanılacağına işaret ediliyor olması muhtemeldir


Süleyman için de, sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay (mesafe) olan rüzgara (boyun eğdirdik) (Sebe Suresi, 12)


Yukarıdaki ayette yer alan "… sabah gidişi bir ay, akşam dönüşü bir ay (mesafe) olan rüzgara (boyun eğdirdik)…" ifadesi ile de Hz Süleyman'ın çeşitli bölgeler arasında hızlı bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekiliyor olabilir Hz Süleyman, kendi döneminde, günümüzdeki uçak teknolojisine benzer bir teknolojiyi kullanıp, rüzgarla hareket eden vasıtalar meydana getirmiş ve bunlar aracılığıyla birbirine uzak mesafeleri kısa sürede almış olabilir Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir


Dolayısıyla yukarıdaki ayetlerle, günümüzdeki yüksek uçak teknolojisine dikkat çekiliyor olması muhtemeldir


Alıntı Yaparak Cevapla

Uçak Teknolojisi (Kur'An Mucizeleri)

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uçak Teknolojisi (Kur'An Mucizeleri)



Sağolasın kardeşim hatırlattığın içinBen de bir kitapta Maya uygarlığına ait (4000 yıl öncesine) bir mabedin üzerinde motorsiklet benzeri bir aracı kullanan insan figürü görmüştümİnsanlığın geçmişten günümüze aşama aşama ,ilkelden gelişmişe doğru ilerlediğini savunanlar Evrim TeorisyenleridirPeki o zaman bundan 4000 yıl önce ilkel kabul ettikleri bir insan nasıl olur da o derece gelişmiş bir aleti meydana getirir,kullanır ve bunu adeta bizlere mesaj vermek istermişcesine duvarlara resmeder?
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.