![]() |
Peygamberimizin Ve Peygamberlerin Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimizin Ve Peygamberlerin DualarıPeygamber Efendimizin Duası "Rabbi zidnî ilma" Ey Rabbim! Benim ilmimi artır ![]() Peygamber Efendimizin Kafirlerle Mücadelede Yaptığı Dua "Rabbi fela tec'alnî fil-gavm'iz-zalimin ![]() Ey Rabbim! Beni o zalimler topluluğunun içinde tutma ![]() Hz ![]() ![]() ![]() "Rabbena zalemna enfusena ve inlem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne min'el-hasirîn ![]() Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() "Rabbena tegabbel minna inneke entes-semi'ul-alim ![]() Ey Rabbimiz! Bizden bunu kabul et, muhakkak sen, işiten ve bilensin ![]() Kâbe'yi Yaptıktan Sonraki Duaları "Rabbena vec'elna muslimeyni leke ve min zurriyyetina ummeten muslimeten leke ve erina menasikena ve tub aleyna inneke entet-tevvab'ur-rahim ![]() ![]() Ey Rabbimiz! Bizi sana teslim olmuş Müslümanlar kıl ve soyumuzdan sana teslim olmuş müslüman bir ümmet ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbic'al hazel-belede aminen vecnubnî ve beniyye en na'bud'el-esnam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Bu beldeyi, güvenli bir belde yap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbic'alnî mugîm'es-salati ve min zurriyyetî ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelen salih kimseleri, namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul eyle! Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde, beni, anamı, babamı, ve bütün müminleri affet![7] Hz ![]() ![]() "Rabbi heb lî min ledunke zurriyyeten tayyibeten, inneke semi'ud-dua ![]() Ey Rabbim! Katından bana temiz bir zürriyet ver ![]() ![]() Hz ![]() "Rabbi innî la emliku illa nefsî ve ahî fefruk beynena ve beynel-kavmi'l-fasikîn ![]() Ey Rabbim! Ben ancak kendim ve kardeşimle baş edebilirim ![]() ![]() "Subhaneke tubtu ileyke ve ene evvel'ul-muminîn ![]() Seni tenzih ederim ey Rabbim! Tövbe edip sana yöneldim ve iman edenlerin ilkiyim ben ![]() "Rabbiğfir lî ve liahî ve edhilna fî rahmetike ve ente erham'ur-rahimîn ![]() Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi affet ![]() ![]() ![]() "Ente veliyyuna feğfir lena ve'rhemna ve ente hayr'ul-ğafirîn ![]() Ey Rabbim! Sen bizim velimizsin ![]() ![]() "Vektub lena fi hazihid-dunya ve fil-ahireti innî hudna ileyke ![]() Bize bu dünyada da, ahirette de iyilik yaz, şüphesiz ki biz sana yöneldik ![]() "Alallahi tevekkelna ![]() ![]() Biz Allah'a güvendik ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Allahumme rabbena enzil aleyna maideten min'es-semai tekunu lena îden li-evvelina ve ahirina ve ayeten minke verzukna ve ente hayr'ur-razigîn ![]() Allah'ım! Ey Rabbimiz! Bize gökten sofra indir, öncemiz ve sonramız için bir bayram ve Sen'den bir belge olsun ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Alallahi tevekkelna rabbenefteh beynena ve beyne kavmina bil-hakki ve ente hayr'ul-fatihîn ![]() Biz Allah'a güvendik ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbi innî eûzu bike en es'eleke ma leyse lî bihi ilmun ve illa teğfir lî ve terhemnî ekun min'el-hasirîn ![]() Ey Rabbim! Bilgim olmayan şeyi senden istemekten sana sığınırım ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbinsurnî bima kezzebûn ![]() Ey Rabbim! Kavmimin beni yalanlamasına karşı bana yardım et ![]() Tufan Sırasında Sular Yükselirken Nuh'un (a ![]() "Rabbi enzilnî munzelen mubareken ve ente hayr'ul-munzilîn ![]() Ey Rabbim! Beni mübarek bir yere indir ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbi's-sicnu ehabbu ileyye mimma yed'ûnenî ileyhi ve illa tasrif annî keydehunne esbu ileyhinne ve ekun min'el-cahilîn ![]() Ey Rabbimiz! Benim için zindan, bunların çağırdığı şeyden daha iyidir ![]() ![]() "Rabbi gad ateyteni min'el-mulki ve allemtenî min te'vil'il-ahadisi fatir'es-semavati vel-arzi ente veliyyî fid'dunya vel-ahireti teveffenî muslimen ve elhignî bi's-salihîn ![]() Ey Rabbim! Bana mülkü sen verdin ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Ennî messeniyez-zurru ve ente erham'ur-rahimîn ![]() Bu hastalık gerçekten beni sarıverdi ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn ![]() Senden başka hiçbir ilah yoktur ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbi neccinî ve ehlî mimma ya'lemûn ![]() Ey Rabbim! Beni ve ailemi kavmimin yapmakta oldukları şeyden kurtar ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbi evzi'nî en eşkura ni'metikelletî en'amte aleyye ve alâ valideyye ve na'mele salihen terzahu ve edhilnî birahmetike fî ibadik'es-salihîn ![]() Ey Rabbim! Bana, ana ve babama verdiğin nimete şükretmemi ve hoşnut olacağın salih bir amelde bulunmamı bana ilham et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat ![]() Hz ![]() ![]() "İnnî uîzuha bike ve zurriyyeteha min'eş-şeytan'ir-racîm ![]() Allah'ım! Onu ve zürriyyetini kovulmuş şeytandan senin sığınmana veriyorum ![]() Hz ![]() ![]() "Rabbena efriğ aleyna sabran ve teveffenâ muslimîn ![]() Ey Rabbimiz ![]() ![]() Peygamberlerin ve Müminlerin Yaptığı Dua "Rabbena la tuahiznâ in nesîna ev ahte'nâ ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mümin Kulların Namazdayken Okudukları Dua "İhdina's-sırat'al-mustegîm ![]() ![]() Bizi doğru yola ilet, kendilerine nimet verdiğin kimselerin yoluna; sapıkların ve gazaba uğrayanların yoluna değil ![]() İlim ve Akıl Sahiplerinin Yaptığı Dualar "Rabbena la tuziğ gulûbena ba'de iz hedeytenâ ve heblena min ledunke rahmeh ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Bizi doğru yola eriştirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ![]() ![]() ![]() ![]() Müminlerin Allah Korkusundan Yaptıkları Dua "Rabbena innena amenna fağfir lena zunûbena ve ginâ azab'en-nâr ![]() Ey Rabbimiz! Biz iman ettik ![]() ![]() Allah'ı Anan Müminlerin Yaptığı Dualar "Rabbena inneke men tudhil'in-nâre fegad ehzeyte, ve ma li'z-zalimîne min ensâr ![]() Ey Rabbimiz! Muhakkak sen, kimi ateşe sokarsan onu cezalandırırsın ![]() ![]() "Rabbena fağfir lenâ zunûbena ve keffir annâ seyyiâtinâ ve teveffenâ mea'l-ebrâr ![]() ![]() ![]() Ya Rabbi! Bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört ve bizi de iyilik yapanlarla birlikte öldür ![]() Ya Rabbi! Elçilerine vaad ettiklerini bize ver, kıyamet gününde bizi hor ve aşağılık kılma ![]() ![]() Tefekkür Ehli Müminlerin Duası "Rabbena ma halakte haza batila ![]() ![]() Ey Rabbimiz! Sen bütün bunları boşuna yaratmadın ![]() ![]() ![]() Zulümden Kurtulmak İçin Mazlum Müminlerin Duası "Rabbena ehricna min hazihil karyetiz-zalimi ehluha vec'allena min ledunke veliyyen vec'al lena min ledunke nasîra ![]() Ey Rabbimiz! Halkı zalim olan bu şehirden bizi çıkar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|