![]() |
Kur'andan Mezun Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'andan Mezun Olmak![]() Mezuniyet bir eğitim sürecinin sonucunda olur mutlaka… Başladıkları eğitimi tamamlayamayanlar mezun olmazlar,olamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ![]() b ![]() c ![]() ”İkra” ile kast ettiği mana buydu Kur’an’ın! ![]() ![]() ![]() Muvahhid olmayan Kur’an mektebine yazılamıyordu, Kur’an mektebine öğrenci olmanın ilk şartı Muvahhid olmaktı ![]() “Tüm sahte ilahlara red, Allah’ın ilahlığına evet” ![]() İlah kavramına sık sık dikkat çekerek, benliklere yerleştirmek istiyordu ![]() ![]() ![]() -En çok sevdiğindir -En çok korktuğundur -İnsanları idare etmek için kanun koyandır -İlah egemenliktir, muvahhid ise egemenliği kayıtsız ve şartsız Allah’a has kılandır ![]() Kur’an’dan mezun olmak; Önce “La” demektir her çağın ve bu çağın putlarına ![]() Kur’an’dan mezun olmak, küfrü, renkli kıyafetleri içinde bile tanımaktır her çeşidiyle! ![]() Şirkten uzak kalmaktır her yönüyle! ![]() Hakimiyeti Allah’a has kılmaktır tümüyle! ![]() Tek dişi kalmış canavarın dişlisine kıyam etmektir, takılmamaktır modern putun görünen yüzüne ![]() Kur’an’dan mezun olmak; Yalpalamadan dik durmaktır çağın modern putlarına ![]() Erdemi yüklenmektir, O’nun ahlakıyla ahlaklanmaktır! ![]() Fazilet ile dolmaktır ![]() Yusuf’ca direnmektir tüm tekliflere! ![]() El uzatmamaktır kendinin olmayan hiçbir şeye, karnına taş bağlasa da açlıktan, faiz bulaştırmamaktır kazancına ![]() ![]() Aldatmamaktır kimseyi ve her şeyden evvel kendini! Kur’an’dan mezun olmak; Secdelerin hakkını vererek yükselmektir miraca! ![]() Ve bir muştu olmaktır, umut olmaktır yer yüzünün mazlumlarına! Yağmur olup yağmaktır çoraklaşmış gönüllere ![]() Vahye susamışlara Hacer’ce cehd etmektir, zem zem olmaktır, zem zem bulmaktır İsmail’lere! ![]() Kur’an’dan mezun olmak; Kıyam etmektir,kalkmaktır ayağa,cihad yükünü omuzlamaktır her yönüyle ![]() Nefes kesen hayat koşusunu tamam etmektir yiğitçe,mertçe! ![]() Ve koşu yorgunluğunu şehadet şerbeti ile gidermektir kana kana! Kur’an’dan mezun olmak; Bela olmaktır zulmün, küfrün, şirkin başına ![]() ![]() Direnmektir İbrahim’ce çağın nemrutlarına! ![]() ![]() Savaşmak,çarpışmak ölümüne ![]() Şehadet diplomasını alarak eline, diploma töreni şehadet günü, yürümektir en büyük dosta, mezuniyet gecesinde! ![]() ![]() Kur’an’dan mezun olmak; Talut’ca içmektir nefsin ırmağından! Binmektir Nuh’ ile kurtuluş gemisine! ![]() Aldanmamaktır dünyanın sahtekar ne Karun ve ne de Samirisine! Kur’an’dan mezun olmak; Nefsin Tih çölünde kavrulmamaktır, beni Yahudice! ![]() Varmaktır şehrin kapılarına Musa’ca ![]() Sen savaş diyerek sorumluluktan kaçmadan, Fatih olmaktır arzı Dünya’ya ![]() Önce yürekleri feth etmektir ustaca ![]() Dikmektir tevhid bayrağını yüreklerin gönlerine, sonra hakkın hakimiyeti için çarpışmaktır yiğitçe, Musab’ca, zenginliğin fakir çocuğu gibi ![]() Dücane’ce zor zamanların yiğit savaşçısı gibi ![]() Nasibe’ce, sevda uğruna,evlattan,eşden,yardan ve serden geçen gerçek sevdalı gibi ![]() ![]() Ve sonuç olarak; Her okulun mezuniyet günü vardır, Kur’an talebesinin mezuniyet günü ise, şehadet diplomasıyla, sevdaya yelken açmaktır, kavuşmaktır, O’nsuzluğa gözünü açtığı baş öğretmene! ![]() O’nsuzluğa savrulmuş yılların engelinden kurtulmak kavuşmaktır sevgiliye, en sevgiliye ![]() ![]() Yani Ölümsüzlüğe, ölüm ile yelken açmaktır … Ve Selam olsun Kur’an talebelerine, Selam olsun ölümsüzlüğe yelken açanlara ![]() ![]() ![]() Sabiha Ateş Alpat |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'andan Mezun Olmak |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'andan Mezun Olmakselamun aleykum, yüreğine gönlüne sağlık güzel can, Rabbimiz razı olsun ![]() ![]() ve Rabbim razı olsun onlardan; selam olsun Kur'an talebelerine, hayat bulduran kelam-ı İlahi'yi hayatın kendisi bilerek yaşayanlara yaşama yolunda olanlara, yaşamak için çırpınanlara ![]() ![]() ![]() özlemle okudum, kendi nefsime seslendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhabbeti halkeden'e emanet olasın, selam ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kur'andan Mezun Olmak |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur'andan Mezun OlmakEsselamun aleyküm kardeşim Allah c ![]() ![]() ![]() Başlığı okuyunca öğrencilik günlerime gittim ![]() Kuranı Kerimi kırık meal olarak hatmetmenin güzelliğini açmış olduğun formla tekrar yaşadım Allah senden defalarca razı olsun kardeşim ![]() Okumakla tabiki herşey bitmiyor aksine başlıyor en zor ve güzel olan öğrendiklerinle amel etmeye gayret etmektir ![]() Rabbim bu yoldaki eksiklerimizi gidersin kardeşim ![]() Gönül dualarımdasın selametle inşaallah ![]() |
![]() |
![]() |
|