Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
secdesi, şükür

Şükür Secdesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şükür Secdesi

Şükür Secdesi Nasıl yapılır?

Bir nimete kavuşmaktan dolayı veya bir musibet ve sıkıntının zâil olmasından ötürü, dileyen tıpkı tilâvet secdesinde olduğu gibi secdeye gidebilir Buna şükür secdesi denir Şükür secdesi müstehabdır Resûl-i Ekrem Efendimiz ve ashâbı, zaman zaman yapmışlardır Meselâ Rasûlüllah Efendimiz, Ebu Cehl'in kesik başını görünce, 5 kere şükür secdesine kapanmışlardır

Alıntı Yaparak Cevapla

Şükür Secdesi

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şükür Secdesi

Selamun aleykumAllah razı olsun

Ravi: Hz Sa'd İbnu Ebi Vakkas(ra)

Resulullah (sav) ile birlikte Mekke'den çıktık Medine'ye gitmeyi arzu ediyorduk Yolun bir yerine (Azvera'ya) ulaşınca, Aleyhissalatu vesselam ellerini kaldırıp Allah'a dua etti ve secdeye kapandı Uzun müddet öyle kaldı Sonra kalkıp yeniden ellerini kaldırdı, bir müddet (öyle kaldı) Sonra tekrar secdeye kapandı Bu şekilde üç kere secde yaptı Sonra dedi ki: "Ben Rabbimden talepte bulundum ve ümmetime şefaat ettim Rabbim, ümmetimin üçte birini bana verdi Ben de Rabbim için şükür secdesine kapandım Sonra başımı yerden kaldırıp, ümmetim lehinde tekrar (mağfiret için) talepte bulundum, bana ümmetimin üçte birini daha verdi, ben de Rabbime şükür secdesinde bulundum Sonra başımı kaldırdım ümmetim için tekrar talepte bulundum, bana ümmetimin son üçte birini de verdi, ben de Rabbime şükür secdesine kapandım"

Kaynak: Ebu Davud, Cihad 174, (2775)

Alıntı Yaparak Cevapla

Şükür Secdesi

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Şükür Secdesi

hudayfe yazdı:

Selamun aleykumAllah razı olsun

Ravi: Hz Sa'd İbnu Ebi Vakkas(ra)

Resulullah (sav) ile birlikte Mekke'den çıktık Medine'ye gitmeyi arzu ediyorduk Yolun bir yerine (Azvera'ya) ulaşınca, Aleyhissalatu vesselam ellerini kaldırıp Allah'a dua etti ve secdeye kapandı Uzun müddet öyle kaldı Sonra kalkıp yeniden ellerini kaldırdı, bir müddet (öyle kaldı) Sonra tekrar secdeye kapandı Bu şekilde üç kere secde yaptı Sonra dedi ki: "Ben Rabbimden talepte bulundum ve ümmetime şefaat ettim Rabbim, ümmetimin üçte birini bana verdi Ben de Rabbim için şükür secdesine kapandım Sonra başımı yerden kaldırıp, ümmetim lehinde tekrar (mağfiret için) talepte bulundum, bana ümmetimin üçte birini daha verdi, ben de Rabbime şükür secdesinde bulundum Sonra başımı kaldırdım ümmetim için tekrar talepte bulundum, bana ümmetimin son üçte birini de verdi, ben de Rabbime şükür secdesine kapandım"

Kaynak: Ebu Davud, Cihad 174, (2775)

AS ALLAH DA ECMAİNDEN RAZI OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com