Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, suresi, tebbet

Tebbet Suresi Hakkında

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tebbet Suresi Hakkında

Bir olay anlatılıyor; Bir kişi tebbet suresinde Allah’ın Ebu Lehebe olan bedduasını anlayamadığı için dinden çıkmış Böyle bir din olamaz ben bunu kabul etmiyorum demiş(haşa)

Cenebu Hak yanlışını görmeyi nasip etsinAmin

İslamı iyice araştıran bir papaz, Tebbet suresi yüzünden müslüman oluyorBurada muhteşem bir incelik yatıyor diyorAlimler soruyorlarizim görmediğimiz ve senin gördüğün incelik nedir?

Papaz diyor ki:

-Tebbet suresi yaşayan bir insan hakkında nazil oldu Yani Ebu Lehep hakkında nazil oldu Ebu Lehep bu sure indikten sonra tam 8 sene daha yaşadıBu sure onun ve karısının cehennemlik olduğunu bildiriyorduYani Ebu Lehep yalandan bile iman etse bu sure geçersiz kalacaktıÇünkü Ebu Lehep iman etmiş olacaktıAma Ebu Lehep bu sure inmesine rağmen ve tam 8 sene yaşamasına rağmen inkarında direndi ve zulmüne devam etti karısıyla birlikteincelik buradaYani iman ederek bu sureyi geçersiz kılabilirdiAma Allah onun iman etmeyeceğini biliyorduİşte bu surede muhteşem bir mucize vardırBen bu yüzden Müslüman oluyorum diyor

Kur`ani kerim de bir ayette şöyle buyrulur:

“ Allah bu Kur’an’la bazılarını hidayete, bazılarını dalalete düşürür

Kur’an’daki Tebbet suresiyle bir Müslüman dinden çıkarken hristiyan bir papaz dine giriyor İslamla şerefleniyorİşte bakış açısı Bir sure bir papazı Müslüman kılarken,bir müslümanın dinden çıkmasına neden oluyorİşte bakış açısı

Önemli bir hususda şurasıdır:

Bir insan başka dinden diye ona beddua etmiyoruzBeddua etme nedenimiz onun zalim olması ve yeryüzünde fitne çıkarmasıYoksa insanlığın barışı için çalışan hayırlı işler yapan insanlara beddua etmeyiz,hidayetleri için dua ederizÇalışmaları için teşekkür ederiz

Bizim dinimizde vefa duygusu vardır Efendimiz Mekke yıllarında oğullarıyla birlikte kendisini himaye eden Müşrik Mutim bin Adiyyi, Medine’de yıllar sonra vefa duygusuyla yadetmiş ve Bedirde alınan müşrik esirleri Mutim bin adiyyin oğluna göstererek,

-Baban sağ olsaydı onun hatırı için bunları bağışlardım diyerek vefa duygusunu dile getirmiştir

Bir başka hususda şudur

Bir hadisi şerifte: Mazlumun bedduasını almaktan kork ” Zira Allah’la bu beddua arasında perde mevcut değildir” BuyrulmuşturHadisin izahında ise;

“Allah’la beddua arasında perde yoktur” ibâresi, bedduânın Allah’a ulaşmasını önleyecek hiçbir engel yoktur, yani “mazlumun duası makbûldür” demektir Başka rivâyetler, mazlum âsi de olsa, fâcir ve hatta fakir de olsa duasının makbul olduğunu tasrîh eder Ahmed İbnu Hanbel’in bir rivâyetinde

“Mazlumun duası makbuldür, facir bile olsa, zira onun fücûru kendini ilgilendirir” buyrulmuştur

Demekki dinsiz olmak başka bir şey, zalim olmak başka bir şeydirBiz zalimlere beddua ederiz ve etmeliyizAllah onları ıslah etsinDeğilse, KAHHAR İSMİNİN HüRMETİNE KAHRETSİN AMİNAMİNAMİN

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com