![]() |
Allah Cc Zikrimize Karşılık Verir Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Cc Zikrimize Karşılık Verir Mi?Birçok dua eden yalvarıp yakaran,kendisine ALLAH 'tan gelecek karşılığı merak eder ![]() 'Ey kullarım! Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim''(Bakara 151-152) Biz O 'nu andığımızda O da bizi anıyor ![]() Mevlana,zikri şöyle açıklar: "Cenab-ı Hakkı zikret de şeytanların sesini bastır ![]() ''Zikrin suyunda nefsini tutup sabret ki şeytan'ın vesvesesinden ve fikrinden kurtulasın ![]() ''ALLAH 'ın zikri,temiz ve temizleyicidir ![]() ![]() Rabbimiz bu gerçeği Kur'an-ı Kerim de şöyle açıklamıştır: ''Ancak 'ALLAH ın zikriyle kalpler durulur ve mutmain olur,diyor ![]() Efendimiz de Aleyhissalatu vesselam: ''ALLAH 'ın zikri kalplerin şifasıdır''buyurur ![]() İnsanı zikirden vazgeçirmek için,şeytan'ın zikredene neler yaptığını,Mevlana şöyle anlatıyoreceleyin birisi öyle ALLAH diyordu ki bu zikirle ağzı tatlanmıştı ![]() ''Ey pak yüzlü!Bu kadar ALLAH demene karşılık, ALLAH tarafından bir lebbeyk cevabı hani,nerede? ALLAH 'tan sana bir cevap gelmediği halde,sıkılmadan daha ne kadar ALLAH diyeceksin? ''Zikreden kişi hüzünlendi ve öylece yatıp uyudu ![]() ![]() ![]() ''Niçin zikirden geri kaldın?Okuduğun dualardan ve zikirden pişman oldun? ''Zikrinden ümitsiz olan kişi,Hızır'a şu cevabı verdi: ''Bana lebbeyk,cevabı gelmiyor ![]() ''Hızır(a ![]() ''Senin ALLAH demen,bizim lebbeykimizdir ![]() ![]() '''Cahilin canı bu duadan uzaktır ![]() ![]() ''Nasipsizin ağzı mühürlüdür ![]() ![]() 'ALLAH 'ım! diyebilen,ALLAH tan gelen''Buyur kulum burdayım''cevabını,kalp kulağıyla duyabilir ![]() ![]() ''ALLAH 'ım,Rabbim''diyebilmek de O'nun bir nasibi ve lütfudur ![]() ![]() Zikir, Rabbini ananı,Rab,Kur'an da övüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Zikirli kalp,şükürle,sabırla süslenir ![]() Alıntı Rabbim,kalbimizi zikrinle temizle,dilimizi de zikrinle süsle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Allah Cc Zikrimize Karşılık Verir Mi? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Cc Zikrimize Karşılık Verir Mi?Amin ![]() ![]() ![]() Allah'u teala razı olsun ![]() Mevlam bizleri hakkıyla zikredenlerden eylesin inşaallah selametle kalın vaktileyl´isimli üyeden Alıntı Birçok dua eden yalvarıp yakaran,kendisine ALLAH 'tan gelecek karşılığı merak eder ![]() 'Ey kullarım! Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim''(Bakara 151-152) Biz O 'nu andığımızda O da bizi anıyor ![]() Mevlana,zikri şöyle açıklar: "Cenab-ı Hakkı zikret de şeytanların sesini bastır ![]() ''Zikrin suyunda nefsini tutup sabret ki şeytan'ın vesvesesinden ve fikrinden kurtulasın ![]() ''ALLAH 'ın zikri,temiz ve temizleyicidir ![]() ![]() Rabbimiz bu gerçeği Kur'an-ı Kerim de şöyle açıklamıştır: ''Ancak 'ALLAH ın zikriyle kalpler durulur ve mutmain olur,diyor ![]() Efendimiz de Aleyhissalatu vesselam: ''ALLAH 'ın zikri kalplerin şifasıdır''buyurur ![]() İnsanı zikirden vazgeçirmek için,şeytan'ın zikredene neler yaptığını,Mevlana şöyle anlatıyoreceleyin birisi öyle ALLAH diyordu ki bu zikirle ağzı tatlanmıştı ![]() ''Ey pak yüzlü!Bu kadar ALLAH demene karşılık, ALLAH tarafından bir lebbeyk cevabı hani,nerede? ALLAH 'tan sana bir cevap gelmediği halde,sıkılmadan daha ne kadar ALLAH diyeceksin? ''Zikreden kişi hüzünlendi ve öylece yatıp uyudu ![]() ![]() ![]() ''Niçin zikirden geri kaldın?Okuduğun dualardan ve zikirden pişman oldun? ''Zikrinden ümitsiz olan kişi,Hızır'a şu cevabı verdi: ''Bana lebbeyk,cevabı gelmiyor ![]() ''Hızır(a ![]() ''Senin ALLAH demen,bizim lebbeykimizdir ![]() ![]() '''Cahilin canı bu duadan uzaktır ![]() ![]() ''Nasipsizin ağzı mühürlüdür ![]() ![]() 'ALLAH 'ım! diyebilen,ALLAH tan gelen''Buyur kulum burdayım''cevabını,kalp kulağıyla duyabilir ![]() ![]() ''ALLAH 'ım,Rabbim''diyebilmek de O'nun bir nasibi ve lütfudur ![]() ![]() Zikir, Rabbini ananı,Rab,Kur'an da övüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Zikirli kalp,şükürle,sabırla süslenir ![]() Alıntı Rabbim,kalbimizi zikrinle temizle,dilimizi de zikrinle süsle ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|