Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, kerim, kuranı, okumak, soru, türkçe

Kuranı Kerim Türkçe Okumak İle Soru

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

herkeze hayırlı akşamlar

malesef biraz bilgileri eksik bir kardeşinizim size danısmak istedigim bir konu vararapça bilmiyorum bu yüzden evime arapça öğrenebilecegim bi cd seti aldım ancak henüz baslayamadım calısmayadün aksam kuranı kerimdeki sureleri arastırırken günlük okumayı niyet ettiğim sureleri toplamaya calsıyordum sonra dedimki içimden neden ben şu sureyi şu kadar sayı okuyacagım bu sureyi bu kadar sayı okuyacagım diye karar vermekle ugrasıyorum dedim baktım kuranı kerimin içinde 114 sure var dedimki en başından baslıyayım bütün sureleri okuyayım internetten okuyacaktım sonra evimde kuranı kerim oldugunu hatırladım gittim onu aldım elime sonrada kuranı kreimi bastan sona okumanın hatim indirmek veya hatim etmek gibi anlamlara geldigine dair yazılar okudum internette buna cok sevindim hiç böyle bi niyette degilken içimden gelen sesin beni böyle bişey yapmaya ittigini düşündüm cok mutlu oldum ancak ben arapça bilmiyorum bu yüzden ilk sureden baslayıp sonuna kadar türkçe okumak zorundayım türkçe okurkende meallerinide okuyacagım ara ara okuduklarım hakkında fikir sahibi olabilmek için

size sorum sudur arapça bilmedigim için kuranı kerimin tamamını türkçe okuyacagım sizce türkçe okumam aynı sonuca götürürmü beni türkçe okuyarak hatim etmiş veya hatim indirmiş sevabını alabilirmiyim

bu yasda bu kadar bilgisiz oldugum için utanıyorum ama bilmiyorum diyip uzaklasmak yerine öğrenmek istiyorum ve heycanla cevaplarınızı bekliyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

hayal78´isimli üyeden Alıntı

herkeze hayırlı akşamlar

malesef biraz bilgileri eksik bir kardeşinizim size danısmak istedigim bir konu vararapça bilmiyorum bu yüzden evime arapça öğrenebilecegim bi cd seti aldım ancak henüz baslayamadım calısmayadün aksam kuranı kerimdeki sureleri arastırırken günlük okumayı niyet ettiğim sureleri toplamaya calsıyordum sonra dedimki içimden neden ben şu sureyi şu kadar sayı okuyacagım bu sureyi bu kadar sayı okuyacagım diye karar vermekle ugrasıyorum dedim baktım kuranı kerimin içinde 114 sure var dedimki en başından baslıyayım bütün sureleri okuyayım internetten okuyacaktım sonra evimde kuranı kerim oldugunu hatırladım gittim onu aldım elime sonrada kuranı kreimi bastan sona okumanın hatim indirmek veya hatim etmek gibi anlamlara geldigine dair yazılar okudum internette buna cok sevindim hiç böyle bi niyette degilken içimden gelen sesin beni böyle bişey yapmaya ittigini düşündüm cok mutlu oldum ancak ben arapça bilmiyorum bu yüzden ilk sureden baslayıp sonuna kadar türkçe okumak zorundayım türkçe okurkende meallerinide okuyacagım ara ara okuduklarım hakkında fikir sahibi olabilmek için

size sorum sudur arapça bilmedigim için kuranı kerimin tamamını türkçe okuyacagım sizce türkçe okumam aynı sonuca götürürmü beni türkçe okuyarak hatim etmiş veya hatim indirmiş sevabını alabilirmiyim

bu yasda bu kadar bilgisiz oldugum için utanıyorum ama bilmiyorum diyip uzaklasmak yerine öğrenmek istiyorum ve heycanla cevaplarınızı bekliyorum

selamunaleykum değerli din kardeşim öncelikle hoşgeldin demek istiyorum bizimle böyle bir konuyu paylaştığın için de Allah razı olsun inşallah biz de sizinle birlikte öğreneceğiz

birşeyi anlayamadım yalnız türkçe'den kastınız mesela bismillahirrahmanirrahim, elhamdülillahi rabbil alemin gibi mi yoksa

Rahman ve Rahim olan Allah ın adıyla, hamd alemlerin Rabbi'nedir gibi mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

ve aleykümesselam ve allah hepimizden razı olsun insallah amin

türkçeden kardeşim suydu örnegin ilk suremiz olan fatihandan baslıycam ve şöyle

Elhamdü lillâhi rabbil’âlemîn Errahmânirrahîm Mâliki yevmiddîn İyyâke na’büdü ve iyyâke neste’în İhdinas-sırâtal müstekîm Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayrilmagdûbi aleyhim ve leddâllîn

devam edicemsonra türkçe mealini okuycam hangi ayetlerin neyi ifade ettigini anlayabilmek için sonra ikinci sureye bakaraya geçicem onuda yanı sekilde okuyup bu sekilde bitirmeyi diliyorum insallah eger basarabilirsem ve hatim indirmek veya hatim etmek gibi sevaba bu sekilde nail olabilceksem farz ibadetlerim dısında kalan zamanlarımda bu sekilde ibadet etmeye niyetliyim suan

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

hayal78´isimli üyeden Alıntı

ve aleykümesselam ve allah hepimizden razı olsun insallah amin

türkçeden kardeşim suydu örnegin ilk suremiz olan fatihandan baslıycam ve şöyle

Elhamdü lillâhi rabbil’âlemîn Errahmânirrahîm Mâliki yevmiddîn İyyâke na’büdü ve iyyâke neste’în İhdinas-sırâtal müstekîm Sırâtallezîne en’amte aleyhim gayrilmagdûbi aleyhim ve leddâllîn

devam edicemsonra türkçe mealini okuycam hangi ayetlerin neyi ifade ettigini anlayabilmek için sonra ikinci sureye bakaraya geçicem onuda yanı sekilde okuyup bu sekilde bitirmeyi diliyorum insallah eger basarabilirsem ve hatim indirmek veya hatim etmek gibi sevaba bu sekilde nail olabilceksem farz ibadetlerim dısında kalan zamanlarımda bu sekilde ibadet etmeye niyetliyim suan

Rabbim niyetinde muvaffak eylesin ablacım (bu arada ablacım dedim ama eğer erkek iseniz lütfen düzeltin sürçü lisan ettiysem affola)

fetva vermek bana düşmez sadece nacizane bilgimi paylaşmak istiyorum bugün kullanıdığımız latin harfleri arap alfabesiyle çok az benzerlik göstermekte yani arapçada olan bir çok harf türkçe okunan latin alfabesinde yok o yüzden genizden çıkartılması gereken "min şerri ma halak" ta yarattıklarının şerrinden demek iken

eğer halak'ı genizden çıkarmadan okursanız berber anlamına gelir bu sebeple yanlış manalar çıkar

kuranı kerimi dinleyerek hatmedebilirsiniz hem bu arada seslere çalışırsınız eğer elinizde yoksa ben size gönderebilirim

selam ve dua ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

denizhkn

bayanım kardesim o yüzden hitap seklinde bir yanlıslık yok bilakis cokda memnun oldum

yazdıkların bana cok mantıklı geldi telaffuz hatalarına maruz kalıpda hem beyhude bir caba vermek istemem hemde en önemlisi olan kraunı kerimin ayetlerini yanlıs yanlıs okuyup sevab girecegim derken günaha girmek istemembu yüzden sanırım benim için arapçayı biran önce ögrenmem en iyisi olucak bir arkadasım bir ders özetinin altına bir ayet yazmıs mealide ''elindeki imkanları degerlendirmek kullanmak müslümana farzdır'' mıs ama hangi sure hangi ayetti unuttum şimdibu aytten yola cıkarak ben en iyisi aldıgım arapça öğreniyorum cdlerime baslıyayım ancak senin yazdıgın kuranı kerimi dinleyerek hatim edebilirsin hemde böylece seslerede calısırsın cümlen benim için müthiş bir sevinç oldu en azından arapçayı ögrenene kadar (insaallah) dinleyerek hatim edebilirim bunun için google da bulasbilirsem hemen indirecegim bulamassam senden yardım isteyebilirim sanırım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com