![]() |
Sen Âyetelkursi’Den Nerdesin? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sen Âyetelkursi’Den Nerdesin?Allahu lailahe illa Hu” Dikkat ettiniz mi ne kadar çok esma var içinde bu sûrenin ![]() ![]() ![]() El Hayyul Kayyum ![]() ![]() Hayy, hep diri olan hiç ölmeyen-ölmeyecek olan Kayyum, ipleri hep elinde tutan Hep diri olana yaslan ey nefsim ![]() ![]() İpleri elinde tutana, kumanda hep elinde olana ![]() ![]() Ve kendini beğendir O’na, razı et, razı ol ki O’ndan O da sevsin seni ![]() ![]() Ümitsizlik yok asla çünkü O Qayyûm ![]() ![]() Olmayanı, olmayacak sandığını son anda olduruverir ![]() ![]() Elden geleni yapıp, sıkıştığında, O’na bırakınca işleri, O’nu Vekil tayin edince, olmayanı olduruyor ![]() ![]() ![]() ![]() O’na dayanan darda kalır mı hiç ahh ![]() ![]() Yeter ki bil, O Qayyum’dur, mülkünde söz sahibidir ![]() “Ol!” derse oldurur, umutsuzlukları umuda çeviren yalnız O’dur ![]() ![]() Sen Âyetelkursi’den nerdesin? La te’huzuhû sinetuvvelâ nevm O, uyumadığı gibi uyuklamaz da! Nasıl bir güvenlik beyanıdır bu ya Rabbi?! Nasıl da huzur veriyor insana ![]() ![]() Yeni doğmuş bir bebeğin anne kucağında tüm tehlikelerden emin, her ihtiyacı karşılanmış şekilde rahatça uyuması gibi ![]() ![]() Uyu sen! Rahat ol, ben varım! Ben uyumuyorum asla da uyumam ![]() ![]() Her an seni koruyup-kollamaktayım ![]() ![]() Hiç kimseden de korkma! Ben herşeyi görür-bilirim; Maddeten ve manen; açıkladıklarını da, gizlediklerini de ![]() ![]() Koşsana bu kucağa! Sarılsana ![]() ![]() Sen Âyetelkursi’den nerdesin? Lehu mâfissemâvâti ve mâ filard Göklerde ve yerde bulunanların tek sahibi O’dur ![]() İlk sahneani titrersin ya yeryüzü sultanlarından ![]() ![]() ![]() ![]() O, sultanlar sultanı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşün ki her an huzurundasın! İkinci sahne: Korkma sakın! Huzursuz olma ![]() ![]() ![]() Herşeyin sahibi benim, istediğime veririm, istediğimden de alırım ![]() ![]() Ve son sahne: başka açıdan: Yani? Yani sen de kim oluyorsun ki? Kendini gerçek sahip sanıp yorulma! İdaresine asla güç yetiremezsin! Sakın böbürlenme, büyüklenme, kibirlenme de! Sana ait sandığın herşey, benim mülkümden sana lütfettiklerimdir, emanettir sende ![]() ![]() Sen Âyetelkursi’den nerdesin? Men zellezi yeşfeu indehû illa biiznih O'nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir? Hep sarar yüreğimi sıcacık bu ayet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Madem böyle, gel sadece bana kul ol! Yorulma sana hiç faydası olmayacak, üstelik de seni zillete düşürecekler karşısında ![]() ![]() ![]() ![]() Bu, dünyaya bakan yüzü ayetin ![]() ![]() ![]() ![]() Sen Âyetelkursi’den nerdesin? Ya’lemu mâ beyne eydîhim vemâ halfehum O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir Velâ yuhîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe Dilediği kadarının dışında, O’nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar ![]() Alemde tesadüf yok, ilimler hep hazinende Sır, izin verdiğince ancak, âyân olur aleme! ![]() ![]() Öyle ya Rabbi evet! Hakkımda tasarlananı dahî bilirsin Ne kadar gizleseler de sen herşeyden haberdarsın! Madem ki böyle, neden sakınayım? Kimden niçin korkayım?! Başa gelse bile sendendir, hikmetlidir ![]() ![]() Ve boynum, bilirsin kıldan incedir ![]() İnsanın, herşeyin sahibi, bilen, gözeten, hiç Uyumayan’ın kucağında olması ne güzel ne güvenli ![]() ![]() Ah ya Rabbi! Kucağında tut beni, O dipdiri sînende ebedi uyut beni ![]() ![]() Sen Âyetelkursi’den nerdesin? Vesia kursiyyuhussemâvâti vel ard ![]() O’nun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır ![]() Velâ yeûduhû hıfzuhumâ ve huvel aliyyul azîm ![]() Onların korunması, O’na güç gelmez, O pek yücedir, pek büyüktür ![]() Ah ya Rabbi her yerdesin, bilmekte görmektesin ![]() ![]() Zor gelmez asla sana “kûn feyekûn” dersin ![]() Ya Rab “Ol!” dersen olur, bildim söyledim her dem ![]() ![]() Ben razı oldum senden ![]() ![]() Verdiğinden-vermediğinden ![]() ![]() Ve tasdik ettim gönülden ![]() Şahidsin her ânıma, sen de razı oluver benden ![]() Sen Âyetelkursi’den nerdesin? Efendim, Ayetelkursi'nin, her namazdan sonra, gece yatmadan önce, arabaya binince vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç bu yukarıdaki ayetleri okur da insan umutsuz olabilir mi? Korkar mı kimseden? Başına ne gelirse gelsin yıkılır mı? Hayır tabii ki ![]() ![]() Hayatımızın içinde olsun, içimizde hayat olsun, diriltsin bizi her an diye ![]() ![]() Ya Rab, okuduklarımızı hayata geçirmeyi nasib eyle ![]() ![]() Bizleri daim seninle meşgul eyle ![]() ![]() Okuduğumuz sûreleri burada da orada da bize arkadaş eyle, amin ![]() ALINTI |
![]() |
![]() |
|