Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamak, kerimi, kurani

Kuran-İ Kerim'i Anlamak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuran-İ Kerim'i Anlamak

İyi günler,

Benim bir sorum olacaktı,

Bir süredir Kuran-ı Kerim meali okuyorum Tam olarak bitirdiğim bir tane, parça parça okuduğum 2-3 tane meal var Bir miktarda tefsir okudum ve okuyorum

Meal okurken tercümede tam olarak anlayamadığım, devrik cümle olarak kurulmuş kısımlara rastladım

Anlamadığım ayetleri tam olarak anlayabilmek için başka meallere göz attım ama farkettim ki bazı ayetlerin tercümesi

her meal farklı olarak çevirmiş O kadar ki taban tabana zıt anlam yükleyenler olmuşBu durum karşısında kafam biraz karıştı

Bu konu ile ilgili bir kaç sorum var:

1- Mealler arasındaki bu çeviri farklılıkları kaynağı nedir?

2- Fark arapçanın-türkçeye tam olarak tercüme edilememesinden mi kaynaklanıyor?

3- Arapça öğrenmeden Kuran-ı Kerimin mesajını %100 olarak anlama imkanım var mı?

4- Eğer tam olarak tercüme yapılamıyor ise, Kuran-ı Kerimi tam olarak özümseyerek anlamak için

arapça öğrenmemiz mi gerekir?

5- Benim ilk kanaatim tam çeviri yapılamadığı yönünde olduğu için arapça öğrenmeye karar verdim ve halen Kuran-ı Kerim

arapçasının konuşulduğu bir bölgede, 1-2 yıl kadar kalarak Kuran-ı Kerimi kendi başıma okuyarak anlayacak kadar arapça

öğrenebileceğimi düşündüm 2 yıl bu çalışma için yeterli midir?

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırlarsa çok sevirim

Allah razı olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com