![]() |
__Kuran'da Peygamber Duaları__ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __Kuran'da Peygamber Duaları__KURAN'DA PEYGAMBER DUALARI HZ ![]() Kuran'da, yıllar boyunca, örnek bir kararlılıkla kavmini tevhid dinine çağıran Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda Rabbine dua etti: "Gerçekten ben, yenik düşmüşdurumdayım ![]() ![]() Başka bir surede Hz ![]() Nuh: "Rabbim, yeryüzünde kafirlerden yurt edinen hiç kimseyi bırakma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gemiyi yapıyordu ![]() ![]() ![]() Ancak Hz ![]() ![]() Biz de 'bardaktan boşanırcasına akan' bir su ile göğün kapılarını açtık ![]() ![]() ![]() ![]() Tufan sırasında boğulanlardan birisi de Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh Rabbine seslendi: Dedi ki: “Rabbim, şüphesiz benim oğlum ailemdendir ve Senin va’din de doğrusu haktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Dedi ki: "Rabbim, bilgim olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
__Kuran'da Peygamber Duaları__ |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() __Kuran'da Peygamber Duaları__HZ ![]() Günümüzde milyonlarca insanın hac görevini yerine getirmek için ziyaret ettiği Kabe'yi inşa eden Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim, İsmail'le birlikte Evin (Ka'be'nin) sütunlarını yükselttiğinde (ikisi şöyle dua etmişti): "Rabbimiz bizden (bunu) kabul et ![]() ![]() Kabe'nin inşa edildiği yer zamanla gelişecek ve bugün Mekke olarak isimlendirdiğimiz şehir halini alacaktır ![]() ![]() Hani İbrahim: "Rabbim, bu şehri bir güvenlik yeri kıl ve halkından Allah'a ve ahiret gününe inananları ürünlerle rızıklandır" demişti de (Allah: "Sadece inananları değil) inkâr edeni de az bir süre yararlandırır, sonra onu ateşin azabına uğratırım; ne kötü bir dönüştür o"demişti ![]() Hz ![]() Rabbimiz, ikimizi Sana teslim olmuş(Müslümanlar) kıl ve soyumuzdan Sana teslim olmuş(Müslüman) bir ümmet (ver) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() Hani İbrahim: "Rabbim, bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster" demişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayetten de açıkça anlaşıldığı gibi İbrahim Peygamberin Allah'tan ölüleri nasıl dirilttiğini göstermesini istemesi, inancındaki bir zayıflıktan dolayı değildi ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() (İbrahim "Selam üzerine olsun, senin için Rabbimden bağışlanma dileyeceğim, çünkü, O, bana pek lütufkardır" dedi ![]() ![]() ![]() Hz ![]() Kendilerine onların gerçekten çılgın ateşin arkadaşları oldukları açıklandıktan sonra -yakınları dahi olsa- müşrikler için bağışlanma dilemeleri Peygambere ve iman edenlere yaraşmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün milyonlarca insanın ziyaret ettiği Mescid-i Haram'a yani Kabe'ye ilk yerleşen Hz ![]() Rabbimiz, gerçekten ben, çocuklarımdan bir kısmını Beyt-i Haram yanında ekini olmayan bir vadiye yerleştirdim; Rabbimiz, dosdoğru namazı kılsınlar diye (öyle yaptım), böylelikle Sen, insanların bir kısmının kalblerini onlara ilgi duyar kıl ve onları birtakım ürünlerden rızıklandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi Hz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|