![]() |
Vakıa Suresinin Fazileti Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vakıa Suresinin Fazileti Hakkında BilgiBu mübarek sûre kıyamet hallerini, kıyamet koparken meydana gelecek olan dehşetli durumları ve insanların üç gruba ayrıldıklarını anlatır ![]() ![]() Sûre her grubun âkibetini ve Allah'ın onlar için kıyamet günü hazırlamış olduğu âdil mükâfat ve cezayı anlatır ![]() ![]() ![]() Bu mübarek sûre bahtiyarlar, bedbahtlar ve cennet ehlinden hayırda öncülük eden üç grubu anlatır ve bunlardan herbirinin âkibetini açıklayarak sona erer ![]() Fazileti: a) İbn Mes'ûd'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() b) Hafız İbn Asâkir, Abdullah b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Günahlarım ![]() - Arzun ne? - Rabbimin rahmeti ![]() - Senin için bir doktor getirteyim mi? - Beni doktor hasta etti ![]() - Sana ikramda bulunulmasını emredeyim mi? - İkrama ihtiyacım yok ![]() - Senden sonra kızlarının olur ![]() - Kızlarımın fakir kalacağından mı korkuyorsun? Ben kızlarıma, her gece Vakıa sûresini okumalarını emrettim ![]() ![]() ![]() ![]() (bk ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|