![]() |
Evladinizi Böyle Yetiştiriniz!.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evladinizi Böyle Yetiştiriniz!..İslam, hak dindir, ona uyanlar hem dünyada, hem de ahirette mutlu olur, felah bulurlar ![]() Geçenlerde Bursa'lı bir fabrikatörle tanıştım ![]() ![]() ![]() Pansiyoner talebe olarak kaldığı mahallesinde büyük tarihi bir kilise, yanında da yine kesme taştan muazzam bir gymnasium (Lise) varmış ![]() ![]() ![]() ![]() Sayın fabrikatör diyor ki; önce beni hristiyanlığa davet edecek sandım ve kendi kendime: "İşte şimdi çetin bir cevize rastladın papas efendi" diye düşündüm ![]() ![]() ![]() Oğlum, ben 2 ![]() ![]() İsl(m dünya üzerindeki en mükemmel ve en mantıki dindir, Dninizin kıymetini iyi biliniz ![]() ![]() Ankara'dan ahbabımız bir doktor ki, ilkokulu Fransız okulunda okumuş, yüksek tahsilini tamamlamış, mesleğinde en yüksek merhaleye ulaşmış değerli bir profesördür, kendisi şöyle anlattı: Tıbbi, beynelminel bir kongre için profesör arkadaşlarıyla İtalya'ya gitmişler ![]() ![]() ![]() ![]() İşin daha da hoş ve tuhaf yönü şu ki: Namaz takkesini başında unutup salona dönmüş ![]() ![]() Gerçekten yaşanmış ve kahramanları sağ olan bu iki hadiseden alacağımız çok çeşitli ibretler vardır ![]() ![]() Evlatlarınızı, cihanın hayran kaldığı dinimize bağlı yetiştiriniz; o kadar ki; yabancı okullarda okusalar, gayr-i müslim ülkelere gitseler, gayr-i müsait yerler ve durumlarda bulunsalar dahi inançlarından kopmasınlar, ibadetlerden kesilmesinler, kamil, alim, arif, edip zarif müslümanlar olarak yaşasınlar; yabancılara karşı islamı en mükemmel tarzda temsil edip saygı ve sempati toplasınlar göğsümüzü kabartsınlar ![]() KADIN VE AİLE TEMMUZ 85 MAHMUT ESAT ÇOŞAN HOCAEFENDİ (Rh ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|