![]() |
Annem Ve Babam Beni Anlamıyor! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annem Ve Babam Beni Anlamıyor!Annem ve babam beni anlamıyor! HAKAN METAN / Fatih Fen Lisesi Psikolo Çocukta olumlu davranış geliştirebilmenin ilk basamağı onunla kaliteli iletişimi kurabilmekten geçiyor ![]() ![]() Anne-baba (söyledikleri) Çocuk/genç (düşündükleri) Bu çocuk beni anlamıyor… Yerine: Çocuğum beni anlıyor… Annem beni anlamıyor… Annem beni anlıyor… Buna bi haller oldu… Yerine: Son zamanlarda farklı davranıyorsun ![]() Evet bazı sıkıntılarım var ben de sizle paylaşacaktım… Dayısı da böyleydi… Yerine: Böyle davranman hoşuma gitmiyor… Başkalarına benzetilmekten nefret ediyorum… Özür dilerim, bundan sonra dikkat edeceğim… Bak bi daha yaparsan… Yerine: Bu davranışının neyi gerektirdiğini sanıyorum biliyorsun? Hep aynı tehditler… Hatamı biliyorum ![]() Kızım ders çalışsana… Yerine: Ders çalışma vaktin geldi mi? Tam çalışacaktım bütün hevesim kaçtı… Evet anne birazdan kalkıyorum ![]() Anlat bakalım ne derdin var? ![]() ![]() Yerine: Seni sıkıntılı görüyorum benimle paylaşmak ister misin? Beni anlamıyorsun ki ne anlatayım… Evet bazı sıkıntılarım var… Bana güvenebilirsin ![]() ![]() ![]() Yerine: Bana güvenebileceğini biliyorsun… Külahıma anlat daha geçen sefer güvendim de ne oldu? ![]() ![]() Evet biliyorum ![]() Okul nasıldı? ![]() ![]() Yerine: Nasılsın yavrum? ![]() ![]() ![]() Okulda mı? Ohooo neler yapmadık ki! Bak sana demedim mi gördün işte ![]() ![]() ![]() Yerine: Böyle bir duruma düşmene üzüldüm ![]() ![]() ![]() Hatamı yüzüme vurmadığın için teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() |
|