Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahini, alir, dostunun, vefasizlar

Vefasizlar Alir Dostunun Ahini

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

vefasızlar alır dostunun ahını

Mevcut dünyamızda yitirmiş olduğumuz, çok kıymet taşıyan bir özellikten bahsetmek istiyorum: Vefa… Unuttuğumuz ya da unutturulduğumuz çok güzel bir haslettir vefa… Çok yakın bir zamana kadar var olan ama günümüzde çok az rastladığımız bir özellik vefa… Toplumu toplum yapan, cemaati cemaat yapan bir güzelliktir vefa… Dostlar arasında, kardeşler arasında olmazsa olmaz bir haslettir vefa…

Bir âşığın maşukuna, bir dava adamının davasına ve bir idealistin ülküsüne her şeye rağmen sadık kalmasıdır vefa Bu uğurda her şeye katlanması ve her şeyi sineye çekmesi, gerçek dava adamına düşen vazifelerin en önemlisidir belki de, davasına karşı vefa göstermesi Niceleri var ki, o vefa sayesinde hedefine ulaşmış ve tarihe mâl olmuştur

Sözlükler, vefayı şöyle açıklıyor; “Sözünde durmak, sevgi ve dostlukta sebat ve devam Ödemek, yetişmek” İnsanların birbiriyle kaynaşıp bütünleşmesini temin eden, fertleri birbirine bağlayan yüce bir duygu, bir mıknatıstır âdeta Yuva, vefa duygusu üzerine kurulmuş ise, devam eder ve canlı kalır Millet, bu yüce duygu ile faziletlere erer Devlet, kendi vatandaşına karşı ancak bu duygu ile itibarını korur

Vefa, sevgide devamlılık demektir Vefa demek, ihtiyaç hâlinde ona yardım etmektir Arkadaş, öldükten sonra, onun çoluk çocuğunu, yakınlarını sevmek, onlarla ilgiyi kesmemek de vefadandır Müslüman vefakâr olur Vefa, dostlukta, bağlılıkta sebat etmektir Arkadaşına yaptığı iyiliği az görüp, onun yaptığını çok bilmektir Vefa demek, gerek hayatta iken ve gerekse öldükten sonra sevgi ve ilgiyi devam ettirmek demektir Şair ne güzel söylemiş:

“Vefalı çıkarır dostluğun tadını,

Vefasızlar alır dostunun âhını

BURALARDA SENDEN ÇOK BİR GÖRSEN ANLARSIN

ORALARDA BENDEN YOK BİR DÜŞÜNSEN ANLARSIN?????????

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

________selamün aleyküm kardeşim
çok önemli bir konu vefa bu devirde biraz zor bulunsada bir vefa sözüde ben eklemek isterim fuzuli 'den

""Vefa her kimseden kim istedim andan cefa gördüm
Kimi kim bi-vefa dünyada gördüm bi vefa gördüm""

BURALARDA SENDEN ÇOK BİR GÖRSEN ANLARSIN

ORALARDA BENDEN YOK BİR DÜŞÜNSEN ANLARSIN?????????

emeginize saglık olsun
selam ve dua ile______

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com