08-04-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Annelerimiz Ve Saygi Duyuyor Musun??
[ANNELERİMİZ VE SAYGI]Duyuyor Musun?? Duyuyor musun?
Tüm annelere ithâfen 
içinizden bir parçanız size sesleniyor 
Yüreğimin en güzel kadını 
Kâinâtın en asil sıfatı  
Bir Ağustos akşamı başlayan hikâyemizin “sevgi”li kahramanı 
Kanayan duygularımın en fedakâr merhemi oldun sen  Yüreğimdeki beyazlıkları senden çalmışım ve yerine “sevgi” koymasam da, sen bana hep tebessümle bakmışsın 
Anneciğim 
şiirlerin en anlamlı mısrası 
Elest bezminden gelen bir sevdânın bağrında oluşmuş güzelliğin ve var oluş sebebin “Sevgi”nin uğruna nice anneler yaratılmış ve nice anneler “sevgi” ile anılmış 
çisildeyen yağmur gibi tılsımlı sevdaların öyküsünde, kalbimin topraklarını yeşerten fedakârlık cümleleridir bunlar… Gelecekteki hiçbir günü düşünmeden, sana doğru uzattığım tüm anlamsız latifeler şimdi yakar yüreğimi  Beni ağlatanın sen olmadığı, beni yaralayanın ve anlamayanın sen olmadığı, sonraları deler geçer içimi  Ve sevdamın azizliği de kurtarmaz beni  Anneciğim; çok incittim mi seni?
Sahte gururlarımın peşinde önüme bakmadan yürüdüğüm bu yolda sen çağırdın beni temiz gerçeklere ve sen ağladın benim âcizliğime… Yakınırken senden “beni bırak” diye, “sevgi” için var olduğunu düşünemedim hiç  şimdi tüm serzenişlerim sensizliğe  Tüm bildiğim, doğrularımın tek mimarı olan sen, hiç yüzüme vurmadın hatalarımı… Hiç ardına bakmadın benim için siper alırken hayata  Düşündüm de boşuna değil, cennetin ayaklarının altına serilmesi ve adına “merhamet kraliçesi” denmesi Sen  Anneciğim 
Cümlelerimin beyazı kıskandıran sevdası 
Beni sevmediğini bile düşündüğüm dakikalar, şimdi beni terk etti yalnızlığıma  Ama artık çok geçti Kendime bile söyleyemediğim içimdeki kıymetini, bana Yaratan’ım bildirdi 
Anneciğim!
şerefli ve temiz  Asil ve yorgun gözlerin sahibi  Ne hatıralar saklanır içimde  Bir gün beyaz saâdete büründüğümde o kapıdan çıkarken önüme dökülmesinden korkarım ve seni üzdüğüm her dakika için ağlarım
Sevmeyi bana öğreten sevdâ elçisi 
Karşılıksız cömertliklerin ve de adı konmamış fedakârlıkların hâkimi  “Ne senle, ne de sensiz oluyor! ” derdim Ama öyle olmadığını küçük bir yürek bana “Anne!” diye seslendiğinde öğreneceğim Ve yeni bir aşk hikâyesi başlayacak kâinatta Ve yaşadıklarım, daha da önemlisi, yaşattıklarım sunulacak önüme… Sonra seni anacağım, şimdi mutlu mudur diye? Görevini tamamlamış bir rûhun huzuru içinde hangi vadilerden bakacaksın hikâyeme
Anneciğim 
Seninle aramızdaki bu muhabbet ve hasret, eritirken her geçen gün içimi, bir tesellî var yüreğimde  Seni kırdığım için, Yaratan’ın bana kırıldığını düşünerek karanlıklarda dibe battığım zaman bir su serpilir içime  Nedir bilir misin beni bu muammâlardan sıyıran şey? Yalnızca senin merhametin  Sen affedersen, affolunur bu yürek ve melekler tekrar “sevgi” ile bana dönerler içimdeki hüzün silinir ve yeniden rûhum Arş’a kabul edilir
Anneciğim 
Beni her hâlimle kabul eden tek insan 
Bir gün ayrılacağız ve ben, sen olacağım  Ben de acı çekmeliyim, acını anlayarak… Küçük yavrum hastalandığında tedirgin olmaksa bunun adı, olacağım; yoksa gecelerimde uyku uyuyamayacağım… Ve anlaşılamamaksa evlâdın tarafından, ben de yaşayacağım Belki kanayacak yüreğim, ama ben sen olacağım Ve işte o zaman bir cevabım olacak seninle olan acıklı geçmişime… Bir tesellî bulacağım, günahlarımın hüzünlü gerçeğine… Ve sonra sen olmanın doruklarında, yanımda acılarımı taşıyarak Yaratan’ımın huzuruna çıkmaya yüzüm olacak…
Belki de tanımayacaksın orada beni, belki herkes birbirinden kaçacak, ama ben hep seveceğim gönlümdeki seni, ömrümün en anlamlı hikâyesini 
Anneciğim 
Seviyorum seni 
CANIM ANNEM SEViYORUM SENi  kabrin cennet bahçesi, peygamber annelerimize komşu, Rabbim seni ve Babamı rahmetinle kucaklasın AMİN
|
|
|