Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayirli

Hayirli Eş

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayirli Eş

Eski zamanlarda bir adamın çok güzel bir eşi varmış fakat adam çok çirkinmişBirgün sokakta kadın giderken yanına biri gelir ve şöyle der

---Sen çok güzelsin ama eşin çok çirkin nasıl olduda sen bu adama vardınder

Kadın bunun üzerine sinirlenerek

---Sen bilirmisin ki belki benim eşim ALLAH ın sevdiği bir kuldurALLAH beni ona hediye, nimet olarak göndermiştirBelkide benim günahım çoktur da ALLAH bana ceza olsun diye eşimi vermiştirDediALLAH ın verdiğinden şikayet etmek olmaz derALLAH bunları belki bizi denemek için veriyorder

Evet gerçekten de eşlerimiz bizlere bir sınav için gönderilmiş olabilirDış görünüşlerine değil kalplerine bakmalıyızÇirkinliklerini değil güzel yönlerini görmeliyizOnlara ne olursa olsun tahammül etmeliyiz

Nitekim Peygamberimiz (sav) ;

"Eğer bir kadın namazını kılar,orucunu tutar, iffetini (namusunu) korur ve eşine itaatte kusur etmezse, ona katlanırsa cennete girer buyurmuştur"

Bu durum erkekler içinde geçerli eşlerimize tahammül etmeliyizonlar bize birer emanet iyi bakmalıyızBazen alttan almalıyızBU DÜNYA İMTİHAN DÜNYASI

BOŞANMAK OKADAR KOLAY OMAMALISABRETMELİALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com