Kıymetlim... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymetlim...Bugün evliliğimizin kaçıncı yılı biliyor musun?! İçimizde kaç yıldır büyütüyoruz, aşk ve sevgi çiçeğimizi… Bazen unuttuk, ona su vermeyi… Bazen pişman olduk unuttuğumuz için, koştuk, kenetlendik, suladık, dirilttik! ![]() Yıllar hep böyle akıp geçti sevdiceğim… Kâh koştuk, kâh düştük, kâh birbirimizi kaldırdık yerden… Kâh tökezledik, sendeledik… Ama bırakmadık birbirimizi…Hiç bırakmayalım, kıymetlim! ![]() Hiç yalnız koma, hayat denen bu çileli yolda… Sen, bu engebeli yolda benim dayanağım, bastonum; dünyâ arkadaşım, âhiret yoldaşımsın!![]() ![]() Dün gece kırdım yine seni! ![]() Âah, çok seviyorum işte seni… Paylaşamıyorum, seni benden çalan saatlerle… Kızıyorum, yok olduğun zamanlara… Âdeta sensiz nefes alamıyorum!![]() Beni okyanus diplerinde nefessiz ve sensiz bırakma!![]() ![]() Ben, senim! ![]() Beni arama başka yerde!![]() Kalbine bak!![]() Kalbime iyi bak!![]() ![]() Bana kızma; “Nerede kaldın, geciktin! ![]() ” dediğimde beni azarlama!![]() Ben, seni çok özledim, hasretim, merakta kaldım “Neredeydin?” diyorum, tâ derinlerden, neden duymuyorsun?!![]() Eskiden gözlerimizden anlardık hep birbirimizi… Gözlerime bak, oradaki yangını gör!![]() Akan gözyaşlarımdaki acziyete bir bak!![]() Sana sesleniyorlar: Yaslanacak bir omuz, tesellî edecek bir söz, saçlarımın arasında şefkatle dolaşan bir el arıyorlar!![]() ![]() “– Sen, bana ne ilgisi gösteriyorsun! ![]() ” diyeceksin![]() Saatlerce pencereden pencereye koşuyorum, merakla… Sen gelince kızıyoruz birbirimize… Sen uyuyorsun; ben uyumuyorum, seni izliyorum Bakışlarımla okşuyorum saçlarını, içimden haykırıyorum:“– Seni, benim kadar seven var mı?” diye! ![]() ![]() Sen uyanırken dönüyorum arkama, âah o gururum! ![]() Uyuyor taklidi yapıyorum Halbuki üşümeyesin diye sırtını örtüyorum, aç kalmayasın diye en sevdiğin yemekleri yapıyorum!![]() Çocuklarımızla onur duyasın diye onların üzerine titriyorum!:![]() Namazlarımın ardından, beni sensiz bırakmasın diye Rabbime duâ ediyorum ![]() Ben, adamışım kendimi sana! ![]() Küçücük bir çocuk gibi sevgini hissetmek için, senin dikkatini çekmek için, hep benimle meşgul olasın diye kızıyorum, kızdırıyorum belki?!![]() ![]() Âciz olmasam, emânet eder miydi Rabbim beni sana! ![]() ![]() Sevgine, ilgine muhtaç olmasaydım koyar mıydı aramıza muhabbet ve ilgiyi… Ben evlendim, senin parçan oldum! ![]() Emânetin, iffetin, bereketin, heybetin…Ben, sen oldum en kıymetlim! ![]() ![]() ”(alıntıdır) |
|
|
|