![]() |
Eşimle Anlaşamıyorum..! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşimle Anlaşamıyorum..!Eşimle anlaşamıyorum! Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır: Mânevî sorunlar, maddî sorunlar ve çevrenin etkisi ![]() Allah insana öyle bir beyin vermiş ki, problemlerin bütününü çözebilir ![]() Eşler arasında maddî durum sorun olmamalı ![]() Durum ortada ![]() ![]() ![]() Pek çok zengin de rahat bir nefes alamadan göçüp gitmiştir ![]() “Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun ![]() ![]() Manevî sorunlar tesettür, ibadet veya cinsel hayat yönünden olabilir ![]() Böyle problemleri yaşayanlar uzman kişilerin desteğini alabilir ![]() Dindar ve ehil birine danışıp “Benim şu şu problemim var, ne yapabilirim, nasıl halledebilirim?” derse, Allah’ın izniyle o kişinin söylediği ona şifa olur ![]() Evlilik, matematik hesabı gibi değildir ![]() Şöyle davranırsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur gibi teknik hesaplar evlilikte tutmaz ![]() Kişi kendi çözümünü önce kendi bulmalıdır ![]() ![]() ![]() Evlendiğimde annem yanımdaydı ![]() ![]() ![]() ![]() Evliliği kötü yere sürükleyen huylardan biri de laf taşımaktır ![]() ![]() Düşüncesi kıt olanlar, ne yaptığını bilmeyenler, taşı nereye attığının farkında olmayanlar taşıdıkları lafla kafa kırarlar ![]() Kavga, ailede yaşanabilecek en kötü durumdur ![]() Evlilikte sorunlar varsa, eşler her şeyi bırakıp oturup düşünmeli; “Ben neyim, ne yapmam gerekiyor?” sorularına cevap aramalıdırlar ![]() Genç bir hanım bana, “Eşimle anlaşamıyorum ![]() ![]() “Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik ![]() ![]() Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım ![]() ![]() ![]() Kadın hemen itiraz etti: ”Ben onun kölesi miyim? O benim istediğimi yapsın!” “Bu düşüncenden vazgeçebilir misin?” dedim ![]() ![]() Yaşlandıkça insanların huyları kemikleşir ![]() ![]() Ben böyleyim, diye inat eder ![]() ![]() Küçük anlaşmazlıklar ve gereksiz inatlar büyük dertlere sebep olur ![]() İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor ![]() ![]() Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir ![]() ![]() Rahat olmanın, huzurlu olmanın en iyi yöntemi, eşinin iyi taraflarını görmektir ![]() Bu şekilde denge sağlanır ![]() ![]() Adamın huzuru yok ne yapsın! Şu kocaman dünyada bir yere sığamıyorlar ![]() “Ben de sakin bir hayat istiyorum!” diye teselli isteyen insanlar gelirdi bana ![]() ![]() Konfor yerinde ![]() ![]() mutluluğu başkalarıyla kuracağı ilişkilerde arayacak amma, insanlardan korkmuş ![]() Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez ![]() ![]() Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık” ![]() Kadın da erkek de, eşinde İslâmiyet’in esaslarını görmek ister ![]() ![]() HEKİMOĞLU İSMAİL |
![]() |
![]() |
![]() |
Eşimle Anlaşamıyorum..! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eşimle Anlaşamıyorum..!selamün aleyküm ![]() ![]() ![]() Allah razı olsun böyle usta bir kalemin yazısını bizlerle paylaştığınız için ![]() Tüm insan ilişkilerinde olduğu gibi eşler arasındaki ilişkide de en önemli faktör saygı ve anlayış ![]() ![]() ![]() ![]() Karşımızdaki ne ister , duyguları ve düşünceleri nedir , mutlu etmek için ne yapmak gerekir ![]() ![]() ![]() tüm bu soruların cevabını kendimize verebilir ve uygulayabilirsek , islam temelleri üzerine kurulu olan sağlam bir yuvada Rabbimizin rızasını kazanacak şekilde yaşarız ![]() Allah hepimize Kur'an ve Sünnet doğrultusunda yaşayarak , O 'nun rızasını kazanacağımız aile birliğini nasip etsin ![]() Allaha emanet olun ![]() |
![]() |
![]() |
|