Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlaşamıyorum, eşimle

Eşimle Anlaşamıyorum..!

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşimle Anlaşamıyorum..!

Eşimle anlaşamıyorum!

Eşlerin anlaşamamasının üç sebebi vardır:

Mânevî sorunlar, maddî sorunlar ve çevrenin etkisi

Allah insana öyle bir beyin vermiş ki, problemlerin bütününü çözebilir

Eşler arasında maddî durum sorun olmamalı

Durum ortada Ne kazanıyorsak, onu yiyeceğiz Bu dünyada pek çok fakir zevk içinde, huzurla yaşamıştır

Pek çok zengin de rahat bir nefes alamadan göçüp gitmiştir

“Et getir, ekmek getir, baldan da haberin olsun Et yok, ekmek yok, halden de haberin olsun

Manevî sorunlar tesettür, ibadet veya cinsel hayat yönünden olabilir

Böyle problemleri yaşayanlar uzman kişilerin desteğini alabilir

Dindar ve ehil birine danışıp “Benim şu şu problemim var, ne yapabilirim, nasıl halledebilirim?” derse, Allah’ın izniyle o kişinin söylediği ona şifa olur Amma dinlerse…

Evlilik, matematik hesabı gibi değildir

Şöyle davranırsak şöyle olur, böyle yaparsak böyle olur gibi teknik hesaplar evlilikte tutmaz

Kişi kendi çözümünü önce kendi bulmalıdır İnsan yaprak gibi olmamalı Yaprak, esen rüzgâra tabidir

Evlendiğimde annem yanımdaydı Şöyle düşündüm Bu annemdir, bu da karımdır Her ikisinin de hukukunu korumalıyım

Evliliği kötü yere sürükleyen huylardan biri de laf taşımaktır Laf taşımak cahillerin işidir

Düşüncesi kıt olanlar, ne yaptığını bilmeyenler, taşı nereye attığının farkında olmayanlar taşıdıkları lafla kafa kırarlar

Kavga, ailede yaşanabilecek en kötü durumdur

Evlilikte sorunlar varsa, eşler her şeyi bırakıp oturup düşünmeli; “Ben neyim, ne

yapmam gerekiyor?” sorularına cevap aramalıdırlar

Genç bir hanım bana, “Eşimle anlaşamıyorum” dedi Al eşini karşına ve eşine,

“Kocacığım, biz mesut olmak için evlendik Fakat anlaşamıyoruz Nasıl hareket etmemi istersin?

Seni nasıl memnun edebilirim, onları söyle de yapayım Mutluluğumuz için ben bir adım atmış olayım” de, dedim

Kadın hemen itiraz etti:

”Ben onun kölesi miyim? O benim istediğimi yapsın!”

“Bu düşüncenden vazgeçebilir misin?” dedim “Hayır!” dedi

Yaşlandıkça insanların huyları kemikleşir Değişmez, yeni bir şekle girmez

Ben böyleyim, diye inat eder O inat, aileyi târumâr eder

Küçük anlaşmazlıklar ve gereksiz inatlar büyük dertlere sebep olur

İki şoför yarışa çıkıyor ve ikisi de kaza yapıyor Yollar yarışmak için değil, gideceğimiz yere ulaşmak içindir

Evlilik üstünlük gösterme meydanı değildir “Nasıl mutlu olunur?” sorusuna cevap arama yeridir

Rahat olmanın, huzurlu olmanın en iyi yöntemi, eşinin iyi taraflarını görmektir

Bu şekilde denge sağlanır Eşinin huyları yüzünden kendini heba eden, uçurumdan yuvarlanan insanlar tanıyorum

Adamın huzuru yok ne yapsın! Şu kocaman dünyada bir yere sığamıyorlar

“Ben de sakin bir hayat istiyorum!” diye teselli isteyen insanlar gelirdi bana “Sabret” derdim

Konfor yerinde Gezmedikleri, görmedikleri yer kalmamış Öyle bir noktaya gelmiş ki,

mutluluğu başkalarıyla kuracağı ilişkilerde arayacak amma, insanlardan korkmuş

Kadın kocasının, koca da karısının her istediğini yerine getiremez Asıl anlaşmazlık bundan çıkıyor

Gözlemlediğim kadarıyla evlilikte yapılan en büyük hata “anlayışsızlık”

Kadın da erkek de, eşinde İslâmiyet’in esaslarını görmek ister Evin reisi, İslâmiyet olmalıdır

HEKİMOĞLU İSMAİL

Alıntı Yaparak Cevapla

Eşimle Anlaşamıyorum..!

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Eşimle Anlaşamıyorum..!

selamün aleyküm

Allah razı olsun böyle usta bir kalemin yazısını bizlerle paylaştığınız için

Tüm insan ilişkilerinde olduğu gibi eşler arasındaki ilişkide de en önemli faktör saygı ve anlayış Yani modern hayatta ki ifadesiyle EMPATİ

Karşımızdaki ne ister , duyguları ve düşünceleri nedir , mutlu etmek için ne yapmak gerekir

tüm bu soruların cevabını kendimize verebilir ve uygulayabilirsek , islam temelleri üzerine kurulu olan sağlam bir yuvada Rabbimizin rızasını kazanacak şekilde yaşarız

Allah hepimize Kur'an ve Sünnet doğrultusunda yaşayarak , O 'nun rızasını kazanacağımız aile birliğini nasip etsin

Allaha emanet olun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com