|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bulma, kalbine, kalp, mukabil |
![]() |
&Quot;Kalbine&Quot; Mukabil Bir &Quot;Kalp&Quot; Bulma.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Kalbine&Quot; Mukabil Bir &Quot;Kalp&Quot; Bulma..Evliliğin en güzel tariflerinden birini de, Başkasının Günahına Ağlayan Adam yapmıştır: KALBİNE MUKABİL BİR KALP BULMAK… Kalbine karşılık bir kalp bulmak; manevi frekansları bütünüyle tutan,gönül iletişimini tam kurabilen bir insanı bulmak demektir ![]() Evliliğin mutluluğa dönüşmesi için, kalplerin uyuşması,anlaşması,kaynaşması gerekir ![]() Kalpsiz mutluluk olmaz ![]() Kalp kalbe karşı olmalı… Kalp kalbe kalbolmalı… Kalpler bir olmalı,iri olmalı,diri olmalı… Ölmüş kalpler taşıyan kalıplar,mutlu olabilir mi? Evet ,mesele kalıp değil,kalp meselesidir ![]() Kalıbına göre kalıp arayanlar; eş arayışını,bedene,kaşa,göze bağlayanlar,mutluluğu yanlış adreste arayanlardır ![]() Bulmak için,önce böyle birini aramak gerek…Gerçi her arayan bulamaz ama,bulanlar hep arayanlardır ![]() Bir de arıyormuş gibi yapanlar vardır ![]() ![]() ![]() Bulamayacağı yerde arayanlar da bunlardan sayılmalıdır ![]() Bazı gençler de kalbine karşılık kalbi böyle arıyorlar ![]() şefkat,merhamet tamam ama,görüntü,en boy,kaş göz diyorlar…Hatta oralara takılıp kalıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da,iletişimimiz neden kötüleşti,niçin kavga çıktı,geçimsizlik nereden geldi diye şaşırıyorlar ![]() Atalarımız, İKİ GÖNÜL BİR OLURSA, SAMANLIK SEYRAN OLUR demişler ![]() ![]() ![]() ![]() Evliliği maddileştirenler,yalnız ten ve beden isteklerinin tatmini manasına alanlar, çok ayaklılarla aralarındaki farkı ortadan kaldıranlardır ![]() Bir insanın evlilik anlayışı ve bu husustaki beklentileri onun seviyesini ortaya koyar ![]() Evlenmeyi düşünen gençlerimiz,kalplerine karşılık bir kalp mi arıyorlar,yoksa,kalıplarına karşılık bir kalıp mı arıyorlar? İnsan,aradığını bulur ![]() Kalıp arayan kalp bulabilir mi? Bulsa bile ,bulduğunun ne olduğunu idrak edebilir mi? Evlenecek gençler,önce niyetlerini düzeltmelidir ![]() Madde arayanın ruh bulması,gövde arayanın gönül bulması mümkün müdür? Doğru ölçülerle arayışa geçtikten sonra da, “Rabbim, karşıma iyi olanı ; sevebileni,merhamet edebileni çıkar” diye ciddi ve samimi dualarda bulunmalıdır ![]() ……………………………………… ![]() Bazen,evlenmek üzere olan kızlarımıza , oğullarımıza soruyorum: “-Nasıl,evliliğe hazır mısın?” Bir çoğunun cevabı,aşağı yukarı hep şöyle oluyor: “-Hocam,hazırlıklar tamam…Ev tuttuk,döşedik,beyaz eşya filan her şey tamam…” Sizce bu cevapta tamam olmayan bir taraf yok mu? Bana göre,en önemli bir taraf eksik kalmış oluyor ![]() “-Peki gönlünüz hazır mı evliliğe?” Sorum,bir çok genci şaşırtır,durup düşünürler,genellikle de bir soruyla karşılık verirler: “-O nasıl oluyor?” İşte onun nasıl olduğunu bilmeyenler,Üsküdar vapurunda tanışıp evleniyor,üç gün sonra da,Kadıköy vapurunda da boşanıveriyorlar ![]() Evliliği, böylesine gönül dışı bir gövde işi zannedenler,Nasreddin Hoca’mızdan almışlar cevabı… ”-Bu sizinki “ demiş, “Evlilik değildir ![]() “-Peki evlilik değilse nedir bu yaptığımız?” diye sormuşlar ![]() ” -Gündüz çifte hırlama,gece çifte horlamadır…”demiş ![]() ………………………………… Evlilik,sağlam bir iletişim temeline oturmalı…Bu olmazsa olmaz mutluluk kuralını da tersinden ve hoş bir nükte ile anlatır Hocamız ![]() “-Evliliğiniz nasıl geçiyor?” demişler ![]() Hocamız da anlatmış: “-Evliliğimizin ilk senesi çok güzel geçti…Ben söyledim,hanım dinledi,ben söyledim hanım dinledi…İkinci sene, bizim hanım işi anladı…O söylemeye başladı…O söyledi ben dinledim,o söyledi ben dinledim…” “-Peki hocam, sonra nasıl oldu” diyenlere de, “Hiç sormayın” demiş, “Sonraki yıllarda da,ikimiz birlikte söyledik, komşular dinledi…” Şimdi eşlerin birlikte söylediklerini,sadece komşuları değil,bütün dünya dinliyor ![]() ![]() ![]() İyi ki adına evlilik demiyorlar ![]() ………………………………… ![]() ![]() Evliliği,Allah’ın emri,Peygamber Efendimiz’in (s ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlık alemi,kaybettiği aile hayatını çamla çırayla,yana yakıla aramaktadır ![]() Aile,dünyevileşmenin getirdiği benlik,bencillik ve maddecilik yüzünden yıkılmaktadır ![]() ![]() ![]() Aile,daha çok almayı düşünenlerin değil;paylaşmayı,bölüşmeyi,fedakarlığı bilenlerin kurabileceği kutsal bir müessesedir ![]() ![]() ![]() Böyle bir mutluluk,ancak iki gönlün bir olmasından doğar ![]() Çocuklarımız ,gençlerimiz gönül ehli mi? Daha doğrusu gönülden haberdar mı? Gönülsüz mutluluk olmaz…Ne tek başımıza,ne de evlilik hayatımızda… Zira aile,iki gönlün tekleşmesiyle kurulur ![]() Vehbi Vakkasoğlu |
![]() |
![]() |
|