![]() |
Evlilik İnsanı Allah A Yakınlaştırmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İnsanı Allah A YakınlaştırmalıEvlilik, insanı günahtan koruyan bir kalkandır ![]() ![]() ![]() Delikanlı okulunu bitirdi ve işini kurdu ![]() ![]() Akıl verense çok oluyor: “Evleneceğin kişi şöyle şöyle olsun” ![]() ![]() Genç kızın da evlenme yaşı geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Genç kız da delikanlı da şaşkın ![]() ![]() Kur’an, eşleri tarif ederken, “Onlar sizin için günahtan koruyan bir elbise, siz de onlar için bir elbise hükmündesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’a giden yollara barikatlar kurulmuş ![]() ![]() ![]() Herkes, akın akın “insanın ve bilhasa Müslüman’ın bir nevi cenneti olan aile sığınağından” çıkıp o yöne doğru koşuyor ![]() ![]() Kişi evinde oturup TV’sini seyrederken, gazetesini okurken, hatta penceresinden sokağa bakarken bile müstehcenlik ateşi onu yakabiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çünkü, insan bu dünyaya sadece rahat yaşayıp, zevk ve lezzet peşinde koşmak için gönderilmemiştir ![]() ![]() ![]() Evlilik de o yol arkadaşını seçmektir ![]() ![]() “Erkek olsun, kadın olsun mü’min olarak güzel işler yapanlara dünyada temiz ve huzurlu bir hayat yaşatırız ![]() ![]() Asr-ı saadette yaşanan şu olay evliliğin insanı Allah’a yaklaştırması hususunda örnek olsa gerek ![]() Peygamberimiz (sas), sahabeleriyle birlikte otururken fakir ve muhtaç olanlara vermenin öneminden bahsediyordu ![]() ![]() “Muhtaçlara ve fakirlere yardım ederken, malınızın kötüsünü değil de iyisini vermedikçe olgun bir imana kavuşamazsınız ![]() İmanda en yüksek mertebeye çıkmak istiyorsanız, yoksullara malınızın en hoşunuza gidenini bağışlayınız ![]() Bu sözler orada bulunanlardan Ebu Talha’yı (ra) can evinden vurdu ![]() ![]() Evine gitti ![]() ![]() ![]() ![]() “Kendin için mi yoksa ikimiz için mi?” diye sorduğunda Ebu Talha (ra) “ikimiz için” cevabını verince eşi Rumeysa: “Allah senden razı olsun Talha ![]() ![]() ![]() ![]() Bizler de onları örnek almalıyız ![]() ![]() ![]() Bizim evliliğimiz yani Müslüman’ın evliliği farklı olmalı ![]() ![]() ![]() Eşler el ele vermeli Derdimiz önce insanlığa hizmet olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle eşler için söz sultanı ne güzel söylüyor: “Bahtiyardır o adam ki, refika-i ebediyesini (ebedi arkadaşını) kaybetmemek için saliha (dindar) zevcesini taklit eder, o da salih olur ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İnsanı Allah A YakınlaştırmalıEvlilik de o yol arkadaşını seçmektir ![]() ![]() “Erkek olsun, kadın olsun mü’min olarak güzel işler yapanlara dünyada temiz ve huzurlu bir hayat yaşatırız ![]() ![]() yüreğine ellerine sağlık güzel bir paylaşımm ![]() ![]() ![]() Allah bizlerede ayette belirtildiği gibi Rabbimin rızasına uygun bir evlilik yapmayı nasip etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İnsanı Allah A YakınlaştırmalıBilnur´isimli üyeden Alıntı Evlilik de o yol arkadaşını seçmektir ![]() ![]() “Erkek olsun, kadın olsun mü’min olarak güzel işler yapanlara dünyada temiz ve huzurlu bir hayat yaşatırız ![]() ![]() yüreğine ellerine sağlık güzel bir paylaşımm ![]() ![]() ![]() Allah bizlerede ayette belirtildiği gibi Rabbimin rızasına uygun bir evlilik yapmayı nasip etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sizdende razı olsun rabbim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İnsanı Allah A Yakınlaştırmalıallah razı olsun kardeşim her dua'mda dile getiriyorum yüce mevlam hayırlı ailenin hayırlı kızını nasip etsin diye ![]() allah'ım cümlemize hayırlısını nasip eder inşallah ![]() ![]() ![]() aslında benim sıkıntım var istediğim tür insanlarla bir türlü konuşamıyorum ne yapacam bilemiyorum aslında buda bende sıkıntı yaratıyor hep bunu düşündüm ark ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik İnsanı Allah A Yakınlaştırmalıhasan_26´isimli üyeden Alıntı allah razı olsun kardeşim her dua'mda dile getiriyorum yüce mevlam hayırlı ailenin hayırlı kızını nasip etsin diye ![]() allah'ım cümlemize hayırlısını nasip eder inşallah ![]() ![]() ![]() aslında benim sıkıntım var istediğim tür insanlarla bir türlü konuşamıyorum ne yapacam bilemiyorum aslında buda bende sıkıntı yaratıyor hep bunu düşündüm ark ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hasan kardeşimmm ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|