![]() |
Kocana Yâr Mısın?.. Hanımlar Mutlaka Okuyun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kocana Yâr Mısın?.. Hanımlar Mutlaka Okuyunhekimoğlu ismail Genç, kapalı bir hanım, dört beş yaşlarındaki kızının elinden tutmuş bana geldi, diyor ki; "İbni Teymiye'yi okudum ![]() ![]() Hanım, imam hatip lisesi mezunuymuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, fakat kocası da başka bir kadınla yaşamaya başlamış ![]() Dedim ki: "Bak kızım, o kadın senden daha bilgili, daha çok ibadet eden, daha çok evine bağlı biri değil ![]() Genç hanım gözyaşlarını silerken, "Ben de bunu anlayamıyorum ya!" dedi ![]() Anlamayacak ne var? O kadın kocana daha iyi yâr oldu da ondan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbni Teymiye'yi, hacıyı, hocayı yine anlarsın ![]() ![]() ![]() Salon, misafir odası, günlük oda, yatak odası, mutfak ![]() ![]() ![]() Odadan odaya geç, koltukların tozunu al, kapıyı bacayı sil, halıları süpür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfağa gidince orada kaybol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dikişten yemeğe kadar her şeyi anlayan hanımlar, evliliğin sırrını anlayamıyor ![]() ![]() ![]() Elinden iş gelmeyen hanımlarsa, kocasının gönlünü almasını bildiği için, kocası da onun noksanlarına göz yumuyor ![]() ![]() ![]() Elli yaşına gelmiş pek çok dindar kimsenin karısından ayrılmaya veya ikinci bir evlilik yapmaya kalkıştığına şahit oldum, "Benim kadın eviyle, çocuğuyla evli kardeşim, benimle evli değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyanın çeşitli yörelerinde ak saçlı eşlerin kol kola yürüdüklerini gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bende hangi yanlışı buluyorsun? Seninle daha iyi anlaşmak için ne yapabilirim?" soruları yuvayı kurtarabilir ![]() ![]() Son olarak şunu söyleyeyim ki; kocasını memnun eden kadın, onu kendine bağlar ![]() 18 Nisan 2009, Cumartesi |
![]() |
![]() |
|