![]() |
Kızlar Bu Yazıya Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızlar Bu Yazıya Dikkat!Hisler ne akıl dinliyor, ne mantık… Gençlerde Mahremiyet Sınırlarını Yıkmanın Sonu… Telefondaki sesin üzüntüsü son haddindeydi ![]() ![]() -Hanım kızım, dedim, geçmiş olsun büyük bir sıkıntı mı söz konusu ki, sorunu soramayacak kadar teessür duyuyorsun ![]() -Sıkıntı benim değil, arkadaşımın demez mi? -Madem sıkıntı senin değil, neden bu kadar üzülüyorsun? Kendinin olsaydı, kim bilir ne hale gelecektin? -Doğru söylüyorsunuz; ama bu kız arkadaşımla çok ilgilendik ![]() ![]() bizi de geçti ![]() ![]() bir hayatı ve hizmeti vardı ![]() -Şimdi ne oldu? -İşte soramayacak kadar üzüntü duyduğum konuda bu zaten ![]() ![]() ![]() tecrübe sahiplerinin ikazlarına kulak veriyor ![]() ![]() -Bırakın beğendiğiyle evlensin, mutluluğunu yaşasın ![]() Bundan daha makul ne olabilir? -Hocam denk olsalar neden mani olalım? Aksine yardım eder,destek çıkarız ![]() ![]() Böylesine mazbut ve kabiliyetli bir kızla uyum sağlamaya Müsait değildir ![]() Yapacağım diye, diretiyor,kimseyi dinlemiyor -Sence böylesine mazbut ve akıllı bir gencin dengi olmayan birine kapılmasının sebebi ne ola ki? -Yeni aile ilmihali kitabınızda gençleri ikaz ettiğiniz olayın aynısı ![]() (namahrem) iki ikiye buluşması yüz yüze, göz göze gelip His akımına(aşk ) maruz kalınması! ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın erkek arasında neden mahremiyet mesafesi konmuş Düşünebiliyor musunuz şu olayı? Bu kızcağız vardığı evde Yatsı ezanı okununca seccadesini serip namaza duracak; ama tercih ettiği hayat arkadaşı da içki sofrasını kurup kafayı çekemeye başlayacak? Bu kızcağız mutlu olabilir mi Allah aşkına ,siz söyleyin bu evde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ilmihalde anlattığımız, irade dinlemeyen duyguların istilasına uğramaktan başka bir şey değildir bu durum Tamamıyla mahremiyet mesafesini kadırmanın sonucu… -Peki bana ne diyorsunuz? Ben ne yapabilirim? -Hocam sizden ricam,ya Aile İlmihalinizi tavsiye edin ,gençler bu uyarıları mutlak önceden okusunlar ,yahut da Aynı yazıları bir daha tekrar yazın köşenizde, düşünme fırsatı bulsunlar! -Aynı yazılar her zaman yazılmıyor ![]() -Mutlaka ![]() Muhterem okuyucularım, siz bu diyaloğa ne türlü yorumlar getirirsiniz onu bilmem Ama ben okuyucumun isteğine uyarak yazısını şöyle bağlıyorum: -Gençler Pişman olacağınız kararlar almaya mahkum hale gelmek istemiyorsanız, aradaki mahremiyet sınırlarını yıkarak karşı cinsle muhatap olmayın ![]() Ahmed ŞAHİN |
![]() |
![]() |
|