![]() |
Evlilikte Küçücük Bir Sabır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilikte Küçücük Bir SabırEvlilikte kucucuk bir sabir, birazcik anlayis ve hosgoru, kotulukleri gorunmez eder Genc adam kosa kosa geldi: - Ozur dilerim hayatim seni cok beklettim ![]() ![]() - Cok bekledim, biraz da yoruldum; ama onemli degil canim ![]() ![]() ![]() ![]() - Allah razi olsun ne kadar anlayislisin ![]() Aile mutluluguna golge dusuren en onemli seylerden biridir; eslerin birbirlerini degistirmeye calismalari ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evlilik, mutluluk san’atini insa etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Aziz ve Celil olan Allah bir yoldan bir diken dalini kaldirdigi icin bir kisinin gecmis ve gelecek gunahlarini bagislamistir ![]() ![]() ![]() “Erkek hanimina, hanim da beyine sevgiyle baktiklarinda Cenab-i Hak da onlara rahmet nazariyla bakar ![]() Bir bakis, bir gulus, kucuk bir jest, anlayis ve hosgoruyle esin gonlunu yapip, kalbini hos tutarak Cenab-i Hakk’in rahmetine mazhar olabilir insan ![]() Bir baska hadiste de “Aile fertlerine yapmis oldugun her iyilik onlara bir sadakadir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Evlilikte Küçücük Bir Sabır |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilikte Küçücük Bir SabırTeşekkürler Kardeşim ![]() ![]() ![]() Bazı kelimelerdeki harflarden dolayı düzeltme yaptım yanlış anlaşılmasın diye ![]() ![]() ![]() Hakkınızı helal edin ![]() ![]() ![]() SABIR çok önemli ![]() ![]() ![]() Ailede olursa daha da önemli ![]() ![]() ![]() Konu ile ilgili alıntı aktarıyorum aşağıya ![]() ![]() ![]() Gerçekten de aile hayatında sabrın yeri küçümsenemez ![]() Hatta denebilir ki sabırsız aile hayatı olamaz, olursa mutlaka birilerinin öfkesi, hiddeti, şiddeti havayı gerginleştirir, Bu da zor bir hayat olur ![]() Bundan dolayı Efendimiz (sav), aile hayatında sabra dikkat çekmiş, fevkalâde özel ve güzel değerlendirmeler nazara vermiştir ![]() Şöyle ki: Sabır her yerde güzeldir; ama aile hayatında daha güzeldir ![]() ![]() Daha da ilerisi, sabır, erkeği Eyyüb aleyhisselamın sabrının sevabına ulaştırabileceği gibi; hanımı da Asiye validemizin sabır sevabına kavuşturabilir ![]() Efendimiz (sav)in bu konudaki hadis-i şerifini İmam-ı Gazali Hazretleri, Mükaşefesinde şöyle nakletmektedir: Kim hanımının uyumsuzluğuna sabrederse (sabrın zorluk ve şiddetine göre) Allah o beye Eyyüb aleyhisselamın sabrına verdiği mükafat gibi mükafatlar verebilir ![]() Kim de beyinin uyumsuzluğuna sabrederse (yine sabrın şiddet ve zorluğuna göre) Allahü Teala o hanıma da Firavunun hanımı Asiyenin sabrına verdiği sevap gibi sevap verebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|