Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eşimin, giyimi

Eşimin Giyimi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşimin Giyimi

Allah(cc)'a hamd eder, resulu efendimize salat ve selam ederim

Sevgili kardeşlerim,

Ben kırık dökük namaz kılan, Allah'a ve onun inan ve sev dediği herşeye inanan ve seven bir adamım

Evliyim 2 çocuğum var

Benim problemim, eşimin dar pantolonlar, dar tişörtler ve evde askılı tişört dışarıda kolsuz tişörtler giymesi

Belki benim gibi bir çok insanda aynı dertten muzdariptir, ben eşimi defalarca ( yıllardır ) uyarmama rağmen, eşim evin yaramaz çocuğu gibi davranıp, "söyler söyler unutur" mantığı ile hareket ediyor Dışarı çıkmalarımız hemen hemen her zaman sorun oluyor Defalarca kapı önünden eve geri dönüyoruz ve üstünü değiştirmesi için baskı yapmak zorunda kalıyorum

Şimdi bunları anlatınca belki dinden bi haber bir kadınimajı çizdim ancak hakkını vermem lazım, benimle birlikte arada sırada dahi olsa sabah namazlarını kılıyor, ramazan orucunu hiç aksatmıyor Her akşam yatmadan önce uzun uzun dua okuyor

Gece yatmadan önce radyo 7 yi açık bırakıyor sabaha karşı Kur'an ve sonrasında Cevat Akşit hocanın hayat derslerini dinliyor

Gelgelelim kıyafet konusunda devamlı tartışıyoruz Benim bu durmda ne yapmam gerektiğine bir çok yol denedikten sonra karar veremedim öyle kalakaldım

Denediğim yollara gelince;

1-Çok şükür maddi durumumuz orta seviyede olduğundan, ve eşimin çok sevdiği evimiz için ne istiyorsa aldım Ev dekorasyonu onun hastalığı gibi birşeySen yeterki bu davranışından vazgeç dedim

2-Sonraki denemem, özgür hissetsin diye maaşımdan ona aylık bağladım Bu parayı kişisel ihtiyaçların için değil, canın ne almak istiyorsa alman için veriyorum dedim Sen yeterki bu davranışından vazgeç dedim

3- 6 ay süre verdim, yavaş yavaş gardrobunu değiştir, zaman içerisinde bol pantolonlar, bol kıyafetlere çevir elbiselerini dedimSen yeterki bu davranışından vazgeç dedim

4 - ikinci 6 ay süre daha verdimSen yeterki bu davranışından vazgeç dedim

Ama her denemem başarısız oldu

Bu sorumun cevabını, Allah rızası için, bu konuda kesin ve net bilgi sahibi insanlardan rica ediyorum

Ben ne yapmalıyım??

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com