![]() |
Sevinçler Paylaştıkça Çoğalır... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevinçler Paylaştıkça Çoğalır...Evlilikte Mutluluğa Giden Üç Basamak ![]() ![]() ![]() Genç kadın sızlanıyordu: "Eşim ne beni duyar, ne anlar ne de sevdiğini dile getirir ![]() ![]() ![]() Evet, evlilikte mutluluğa giden üç basamak vardır: "Duymak, anlamak sevmek ![]() "Duymak" insanı "anlamak" basamağına "anlamak"sa "sevmek" basamağına çıkarır ![]() Nasıl ki, dilsiz ve sağır bir insanın dilini bilmediğinizden duyamazsınız ![]() Duymadığınız için de anlayamazsınız ![]() Eşler de birbirlerinin beklentilerini duyup cevap vermezse eşin, sürekli "beni anlamıyorsun?" diye sızlanmasına zemin hazırlar ![]() Böyle bir eş, eşinin sadece madde boyutunda yanında olur ![]() Ruh boyutunda ise yalnız bırakır ![]() Ruh dünyasının gereksinimlerini yerine getirmez ![]() Anlaşılmadığını düşünen eş ise kendisini yalnız hisseder ![]() Yalnızlığın başladığı evlilikte ise ciddi problemler ortaya çıkar ![]() Eşler birbirini çok sevse bile birbirlerinin beklentilerinin ne olduğunu anlamadıkları için, "Neden beni anlamıyorsun, anlamak istemiyorsun? vb ![]() ![]() Birbirlerini anladıklarında, beklentilerine cevap verdiklerinde aralarındaki tartışma kalkar ![]() ![]() Genelde birbiriyle anlaşamayan eşler, ayrı ayrı fert olarak mükemmel insanlardır ![]() Fakat eş olarak bir araya geldiklerinde birbiriyle anlaşamaz hatta ayrılırlar ![]() Prof ![]() ![]() Aileyi orkestraya benzetir ![]() Eşlerin her biri çaldıkları enstrümanı tanır, bilir ve dilinden anlayarak çalarsa o orkestrada uyum olur ![]() Aksi halde ortaya kulakları sağır eden bir ses çıkar ![]() Ki böyle bir orkestranın olduğu ortamda bulunanlar orayı terk eder ![]() İşte ayrı ayrıyken mükemmel olan ama bir araya geldiklerinde anlaşamayan çiftler, kendilerini o orkestranın bir parçası olarak kabul etmez ![]() Çalacağı enstrümanın diğer enstrümana uyum sağlaması gerektiğini anlamadan bildiği gibi çalar ![]() O zaman da eşler arasında uyum olmaz ![]() Her kafadan bir ses çıkar ![]() Aile curcunaya döner ![]() Ve birlik beraberlik de bozulur ![]() Demek ki, evlilikteki mutluluk formülü "duymak, anlamak, sevmektir" ![]() Bu formül evlilikte "biz" duygusunu harekete getirir ![]() Eşler, "bizim evimiz, bizim çocuğumuz, bizim aşkımız, bizim sevinç ve kederimiz" diye düşünür ![]() Aksi halde eşlerin "egoları" devreye girer ![]() "Ben seni dinlemek zorunda değilim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben" duygusunun hakim olduğu ailede despot bir kral ve uyulması gereken kurallar vardır ![]() ![]() Uymayan anında cezalandırılır ![]() Eşler "biz" dediği zaman ise katı kuralların hakim olduğu despotça baskı ortadan kalkar ![]() ![]() Paylaşımın olduğu yerde ise huzur, saadet ve mutluluk vardır ![]() Çünkü; "Sevinçler Paylaştıkça Çoğalır ![]() ![]() ![]() Sıkıntılar Paylaştıkça Azalır ![]() Alıntı: Gülay ATASOY |
![]() |
![]() |
|