Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kardeşinizden, nasihat

Kardeşinizden Nasihat

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kardeşinizden Nasihat

Salam aleykum değerli kardeşlerkonu başlığını gördüm de İslam da aile dikkatimi çekti ve ya İslam da evlilikben de bir kardeşiniz olarak kendi gördüklerimden, duyduklarımdan tecrübemi sizlerle paylaşayımbelki evlenecek ve ya ileride evlenmeyi düşünen kardeşlere bir tecrübe ve ya fikir olur

türkce de edeceğim hatalar için kusura bakmayın şimdidentürkçem iyi değil

ilk olarak evlenecek gençlerin görüşmesinden konuşayım biraz iki genç sünnete uygun görüşür, bir birlerini görmüşlerdir bir vasıta ile (aile, akraba ve s) ve görüşmüşlerdir evlenmeden önce sünnete uygun bir şekildebu zaman müsülüman gençler bir birlerine şartlarını, niçin evlendiklerini, hangi amaçla evlendiklerini, neyi istediklerini, kendi iyi ve kötü taraflarını açık şekilde sölemelidirleryoksa günümüzde nasıldır?

Gençler görüşür ve olmadıkları gibi görünmeye çalışırlar direk, erkek kendini sahabe gibi görür ve ya gösterir ( ki asla onlar gibi olamazyız hayırda ve sevap bakımından), bayan ise kendini sabahe kadınlar gibi görür ve ya gösterirve ne olur erkek der tamam aradəğımı buldum, bayan der tamam aradığımı buldumve zamanla gerçekler ortaya çıkarnefsi istekler, dünyanın süslü püslü lezzetleri, gezmek tozmak isteği ve sve anlaşılmazlıklar baş gösterir

Halbuki ilk görüştüklerinde samimi olsalar, yapmacık olmasalar, istediklerini açıkça ortaya koysalar herşey daha farkli gelişir belkide

Bir de bizler örnek olarak hep rasulullahi sav aldğımız, onun seçkin sabhelerini örnek aldığımız içinbazı yalnışlara yol veririzmesela erkek okur evlenmeden önce bayan sahabiler hakkindasubhanallah derimana bak, iffete hayaya bakve hep bu seçkin sahbeler gibi eşler hayal edereşim Allaha son derece itaat etsin, koca haklarina riayet etsin, aksam beni teheccude kaldirsin, işe uğurlasın, yemegimi yapsin ve s ve s

Bayanda aynen erkek sahabeler hakkinda duydugu guzel şeyleri evlenecek koasında olmasını isteröle hayal ederhz hamza gibi cesur olsun, ömer gibi adaletli olsun, ebu bekir gibi siddik olsun ve s ves

Ve ole bir eşle karşılaşmadığı zaman bu onun için bir hayal kırıklığı olurilk günler değil sonradandedik ya ilk günler zaten iki taraf da kendini sozde sahabe gibi zann ediyor ve ya gosteriyorsonradan çıkar maskeler

Ve evlenikten sonra huzursuzluklar başlarartık iki nefis de tatmin olmuşdurgençler sahabe gibi olmadiklari için, bunu geçtim dinlerini bilmedikleri, bildikleriyle amel etmedikleri, okuduklari ayetler hadisler girtlaklarindan aşağı inmedigi için başlarlar tartışmaya ve sonuç ayrılıkbahaneler hep varhaklarima riayet etmiyordu, şoyle eiyordu boyle ediyorduhatta subhanallah bunun içine üç harfli kaçmış boşuyorum diyenini bile duyduk

Demem o ki kardeşler Allah rasulu sav buyurdugu gibi evlenmek dinin yarisni korumaktir digeri yarisi içincse Allah dan korkun yeterbir amel ettigimiz zaman onu sadece Allah için edelimve dünyaya bukadar bagli olmayalim ( nasihatim ilk once kendime, sanki ben bildigiyle amel eden muslumanim da burada kardeşlerimi yargiliyorum gibi olmasinAllah biliyor ki belki hepinizden daha aşağiyimdir) dünyalik şeyler için ailemizi dagitmayalim

Ve son olarak günümüzde aileler benim gördüğüm evliligi çok zor hale getiriyorlarbin tane şart koşuyorlaroglanin evi var mi, arabasi var mi, isi var mi, nerede oturacak, kaynanayla bir mi oturacak ayri mi, subhanallah ole sorular srouyorlar ki?bir insan sormuyor imani var mi diye? Allah dan korkuyor mu cocugunuz? Eger evi varsa isi varsa arabasi varsa imani zamanla olur o muhum degil havasi olusuyor yani ailelerinde mok dikkat etmesi lazim erkek fakir de olsa, işi evi de olmasa Allah dan korkuyorsa ve müslümansa Allah onlari kendi lutfundan zengin ederAllahin vaadi var

Allah hepimize mutlu aile kurmayi, Allah rizasi için yaşamayi ve Allah yolunda ölmeyi nasip etsinbaşınızı ağrıttımhakkinizi helal edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Kardeşinizden Nasihat

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kardeşinizden Nasihat

nasihatler için teşekkürler
yazdıklarınızın her zerresinde kendimi buldum
bu kendini bulan da sadece ben değilimdir herhalde
herkes özenir o sahabilere ve kendimiz mükemmelmişiz gibi sahabi gibi bir eş isteriz karşıdaki öyle olmayınca da kırılır üzülürüz
Allah için hayırlı eş istemek güzel de bir de istediğini elde edemeyince
demek ki ben o kadar iyi değilmişim ki bunu haketmişim mi demeli yoksa
bu benim imtihanım ben onun güzelliğine vesile olmak için bir aracıyım mı demeli
burası çok karışıkaslında net ama umduğunu mükemmeli isteyip bulamamak kötü
ne istemeliyiz nasıl yapmalıyız o zaman kafam karışık
Allah hayırlısını hayırlısı ile versin her daim
Ayrıca Allah razı olsun insanın nasihatlere daima ihtiyacı var

Alıntı Yaparak Cevapla

Kardeşinizden Nasihat

Eski 08-04-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kardeşinizden Nasihat

şöle bir söz duymuştum fatıma ra gibi eşin olsun istiyorsan sen de hz ali ra gibi olmalisin

sen Allah dan iste kardeşim bu dünyada da olmasa ahirette Allah sana istediğini muhakkak veriryeterki Allah a ibadet et ve ibadetinde Allah a ortak koşma

kardeş bir de bazen insan hayalindekini bulduğunu sanır ama sonra görür ki hiçte ole değilmişAllah dan iste ve en ufak detayına kadar Allah dan isteeğer dinini yaşayan bir müslümansa tevhid ehli bir gencse zahirni beğenmeseniz bile evlenmek en güzeliinanin güzellik gelip geciyorve bir insanin dinini güzelce yaşıyorsa çok mutlu olunuryeterki tevhid ehli bir müslüman olsunhakkinizi helal edin iş yeni başladı yazamıyorum ve fikirlerim yarim kaliyor

Allah tüm kardeşlerime ve size de sümeyye kardeşim dünya ve ahirette mutlu olacaginiz eşler nasip etsinamin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com