Kardeşinizden Nasihat |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeşinizden NasihatSalam aleykum değerli kardeşler ![]() ![]() konu başlığını gördüm de İslam da aile dikkatimi çekti ve ya İslam da evlilik![]() ![]() ben de bir kardeşiniz olarak kendi gördüklerimden, duyduklarımdan tecrübemi sizlerle paylaşayım![]() belki evlenecek ve ya ileride evlenmeyi düşünen kardeşlere bir tecrübe ve ya fikir olur![]() ![]() ![]() ![]() türkce de edeceğim hatalar için kusura bakmayın şimdiden ![]() ![]() türkçem iyi değil![]() ![]() ![]() ilk olarak evlenecek gençlerin görüşmesinden konuşayım biraz ![]() ![]() iki genç sünnete uygun görüşür, bir birlerini görmüşlerdir bir vasıta ile (aile, akraba ve s) ve görüşmüşlerdir evlenmeden önce sünnete uygun bir şekilde![]() ![]() bu zaman müsülüman gençler bir birlerine şartlarını, niçin evlendiklerini, hangi amaçla evlendiklerini, neyi istediklerini, kendi iyi ve kötü taraflarını açık şekilde sölemelidirler![]() ![]() yoksa günümüzde nasıldır?Gençler görüşür ve olmadıkları gibi görünmeye çalışırlar direk, erkek kendini sahabe gibi görür ve ya gösterir ( ki asla onlar gibi olamazyız hayırda ve sevap bakımından), bayan ise kendini sabahe kadınlar gibi görür ve ya gösterir ![]() ![]() ve ne olur erkek der tamam aradəğımı buldum, bayan der tamam aradığımı buldum![]() ![]() ![]() ve zamanla gerçekler ortaya çıkar![]() ![]() ![]() nefsi istekler, dünyanın süslü püslü lezzetleri, gezmek tozmak isteği ve s![]() ![]() ve anlaşılmazlıklar baş gösterir![]() ![]() ![]() Halbuki ilk görüştüklerinde samimi olsalar, yapmacık olmasalar, istediklerini açıkça ortaya koysalar herşey daha farkli gelişir belkide ![]() ![]() ![]() Bir de bizler örnek olarak hep rasulullahi sav aldğımız, onun seçkin sabhelerini örnek aldığımız için ![]() ![]() bazı yalnışlara yol veririz![]() ![]() mesela erkek okur evlenmeden önce bayan sahabiler hakkinda![]() ![]() subhanallah der![]() ![]() imana bak, iffete hayaya bak![]() ve hep bu seçkin sahbeler gibi eşler hayal eder![]() eşim Allaha son derece itaat etsin, koca haklarina riayet etsin, aksam beni teheccude kaldirsin, işe uğurlasın, yemegimi yapsin ve s ve s![]() Bayanda aynen erkek sahabeler hakkinda duydugu guzel şeyleri evlenecek koasında olmasını ister ![]() ![]() öle hayal eder![]() ![]() ![]() hz hamza gibi cesur olsun, ömer gibi adaletli olsun, ebu bekir gibi siddik olsun ve s ves![]() ![]() ![]() Ve ole bir eşle karşılaşmadığı zaman bu onun için bir hayal kırıklığı olur ![]() ![]() ilk günler değil sonradan![]() ![]() dedik ya ilk günler zaten iki taraf da kendini sozde sahabe gibi zann ediyor ve ya gosteriyor![]() ![]() ![]() sonradan çıkar maskeler![]() ![]() ![]() Ve evlenikten sonra huzursuzluklar başlar ![]() ![]() artık iki nefis de tatmin olmuşdur![]() ![]() gençler sahabe gibi olmadiklari için, bunu geçtim dinlerini bilmedikleri, bildikleriyle amel etmedikleri, okuduklari ayetler hadisler girtlaklarindan aşağı inmedigi için başlarlar tartışmaya ve sonuç ayrılık![]() ![]() ![]() bahaneler hep var![]() ![]() haklarima riayet etmiyordu, şoyle eiyordu boyle ediyordu![]() ![]() ![]() hatta subhanallah bunun içine üç harfli kaçmış boşuyorum diyenini bile duyduk![]() ![]() ![]() Demem o ki kardeşler Allah rasulu sav buyurdugu gibi evlenmek dinin yarisni korumaktir ![]() ![]() ![]() digeri yarisi içincse Allah dan korkun yeter![]() ![]() bir amel ettigimiz zaman onu sadece Allah için edelim![]() ![]() ve dünyaya bukadar bagli olmayalim ( nasihatim ilk once kendime, sanki ben bildigiyle amel eden muslumanim da burada kardeşlerimi yargiliyorum gibi olmasin![]() ![]() ![]() Allah biliyor ki belki hepinizden daha aşağiyimdir) dünyalik şeyler için ailemizi dagitmayalim![]() Ve son olarak günümüzde aileler benim gördüğüm evliligi çok zor hale getiriyorlar ![]() ![]() bin tane şart koşuyorlar![]() ![]() oglanin evi var mi, arabasi var mi, isi var mi, nerede oturacak, kaynanayla bir mi oturacak ayri mi, subhanallah ole sorular srouyorlar ki?![]() ![]() ![]() bir insan sormuyor imani var mi diye? Allah dan korkuyor mu cocugunuz? Eger evi varsa isi varsa arabasi varsa imani zamanla olur o muhum degil havasi olusuyor![]() ![]() yani ailelerinde mok dikkat etmesi lazim erkek fakir de olsa, işi evi de olmasa Allah dan korkuyorsa ve müslümansa Allah onlari kendi lutfundan zengin eder![]() ![]() Allahin vaadi var![]() ![]() ![]() Allah hepimize mutlu aile kurmayi, Allah rizasi için yaşamayi ve Allah yolunda ölmeyi nasip etsin ![]() ![]() başınızı ağrıttım![]() ![]() hakkinizi helal edin |
|
Kardeşinizden Nasihat |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeşinizden Nasihatnasihatler için teşekkürler ![]() yazdıklarınızın her zerresinde kendimi buldum ![]() bu kendini bulan da sadece ben değilimdir herhalde ![]() herkes özenir o sahabilere ve kendimiz mükemmelmişiz gibi sahabi gibi bir eş isteriz karşıdaki öyle olmayınca da kırılır üzülürüz ![]() Allah için hayırlı eş istemek güzel de bir de istediğini elde edemeyince ![]() ![]() demek ki ben o kadar iyi değilmişim ki bunu haketmişim mi demeli yoksa bu benim imtihanım ben onun güzelliğine vesile olmak için bir aracıyım mı demeli ![]() ![]() burası çok karışık aslında net ama umduğunu mükemmeli isteyip bulamamak kötüne istemeliyiz nasıl yapmalıyız o zaman kafam karışık Allah hayırlısını hayırlısı ile versin her daim ![]() Ayrıca Allah razı olsun insanın nasihatlere daima ihtiyacı var |
|
Kardeşinizden Nasihat |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kardeşinizden Nasihatşöle bir söz duymuştum ![]() ![]() fatıma ra gibi eşin olsun istiyorsan sen de hz ali ra gibi olmalisin![]() ![]() ![]() sen Allah dan iste kardeşim bu dünyada da olmasa ahirette Allah sana istediğini muhakkak verir ![]() ![]() yeterki Allah a ibadet et ve ibadetinde Allah a ortak koşma![]() ![]() ![]() kardeş bir de bazen insan hayalindekini bulduğunu sanır ama sonra görür ki hiçte ole değilmiş ![]() ![]() Allah dan iste ve en ufak detayına kadar Allah dan iste![]() ![]() eğer dinini yaşayan bir müslümansa tevhid ehli bir gencse zahirni beğenmeseniz bile evlenmek en güzeli![]() ![]() inanin güzellik gelip geciyor![]() ![]() ve bir insanin dinini güzelce yaşıyorsa çok mutlu olunur![]() ![]() yeterki tevhid ehli bir müslüman olsun![]() hakkinizi helal edin iş yeni başladı yazamıyorum ve fikirlerim yarim kaliyor![]() ![]() ![]() Allah tüm kardeşlerime ve size de sümeyye kardeşim dünya ve ahirette mutlu olacaginiz eşler nasip etsin ![]() ![]() amin |
|
|
|