![]() |
Gençler ! Mutlaka Bir Hedefiniz Olsun... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gençler ! Mutlaka Bir Hedefiniz Olsun...Hedef sahibi olmak çok önemlidir ![]() ![]() Hayatta ulaşmak istediğimiz bir hedef yoksa, kendimize bir hedef tespit edememişsek kendimizi motive etmemiz zorlaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KALDIRIM MÜHENDİSLERİ VE KAHVELER Okul bahçesinde, sokaklarda aylak aylak gezen gençler görüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendime büyük ve üstün bir gaye edinirdim ![]() ![]() ON YIL SONRA Her genç, dünyanın merkezine kendisini koymalı ![]() ![]() “On yıl sonra ne olacağım ?” Cevap olarak da dünyanın en büyük bilgisayar mühendisi, en iyi doktoru, en büyük yazarı, en dirayetli âlimi, en iyi futbolcusu diyebilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayar mühendisi olacak biri için hafta sonu maçlarının veya takım tutmanın ne önemi var? Onu futbolcu olmak isteyen takip etsin ![]() Onun yeri kütüphane değil mi? İslâm âlimi olmak isteyen biri, kaldırım mühendisliği yaparak vakit öldürebilir mi? Gençlerimiz dünya ile yarışmazsa yarının Türkiye’si sınıfta kalır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalkınma sıralamasında Amerika 5 000 puan ile birinci olurken Türkiye bin puanın altında kalmış ![]() ![]() YARINI KURTARMAK İÇİN Yarınlar bizim olsun istiyorsak gençler çok çalışmalı ![]() ![]() Yarını kucaklamak isteyen bir genç: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Gençler ! Mutlaka Bir Hedefiniz Olsun... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gençler ! Mutlaka Bir Hedefiniz Olsun...Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençliğin Manevî Eğitiminde Öncelikler İyi Tespit Edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Her şeyden önce ülfet (Sıcak iletişim, samimi diyalog) kurma üzerinde durulmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Efendimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İffet (haya, namus, tesettür ve mahremiyet konularında hassasiyet) sahibi olmak, genç için çok anlamlıdır ![]() ![]() ![]() İzzet (onurlu, karakterli, kişilik sahibi olma) gençliğin ana özelliklerinden biri olmalıdır ![]() ![]() Gençliğin Manevî Kalitesinde Gelişim, “İsabetli Yönlendirme” ile Mümkündür ![]() Değerli şair, edîb, mütefekkir, ilim, irfan ve gönül adamı Konyalı Ali Ulvi Kurucu merhumu, 2000 yılı Temmuz ayında Medine-i Münevvere’de birkaç öğretmenle birlikte ziyaret etmiştim ![]() ![]() -Öğrencilere önce sevgi aşılayın ![]() ![]() ![]() -Çocuktum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Dede! Yanmıyor musun? dedim ![]() -Otur evladım, dedi ![]() ![]() Peygamberimiz’in; “Ümmetimden, kim Medine’deki sıkıntılara ve zorluklara sabrederse; ben ona kıyamet gününde şefaatçi ya da şahid olurum ![]() ![]() Afganlı dede Medine’nin değerini, faziletini; Medine’nin soğuğuna ve sıcağına karşı sabırlı olmanın gereğini anlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç gün sonra anneme: -Beni yine o pideciye göndersene, dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Ulvi Hocaefendi, bizlere ve öğretmenlere: -Gençleri, öğrencileri ilim ehline yönlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() Gençlerin Problemleriyle İlgilenmeyi İslâmî Bir Görev Kabul Etmeliyiz ![]() Her yerde her zaman ve her yaşta bazı problemler yaşanmıştır, yaşanacaktır ![]() ![]() ![]() Mevlânâ Celâleddin Rumî zamanında bir genç intihar etmişti ![]() ![]() - “O mahallede hiç Müslüman yok muydu?” demiştir ![]() Mevlana’ya göre ailevî, ekonomik, psikolojik ya da sağlıkla ilgili bir problemi olup tıkanan, bunalan ve sonunda intihara yönelen bu gençle ilgilenmek, o bölgedeki müslümanların en önemli görevidir ![]() Problemli gençle gereği gibi ilgilenmeyen, onun stres ve bunalıma düşmesine kayıtsız kalan, böylece onun intihara teşebbüs etmesine göz yuman bölge halkı Mevlânâ’ya göre sorumludur ![]() ![]() Gençliğe Sözden Daha Çok, Vücut Dilimizle Hitap Edebilmeliyiz ![]() Muhataplarımıza, cemaatimize, öğrencilerimize ve genç kardeşlerimize sadece sözle değil, aynı zamanda tavır ve davranışlarımızla örnek olarak (Lisan-ı hal ile) ders vermeliyiz ![]() ![]() ![]() Yunus Emre, davet, tebliğ ve irşâd için köy köy kasaba kasaba dolaşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Rabbi! Bu mabede geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Yeter, yeter ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|