![]() |
Olumlu Yaklaşım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olumlu YaklaşımNereye baktığınız o kadar önemli değil, oraya nasıl baktığınız önemli ![]() ![]() ![]() Bu anlamda hayata olumsuz bakan olumsuzluklardan oluşmuş bir hayatla karşılaşır ![]() ![]() ![]() Şimdi hayatımıza olumlu yaklaşım ile bakmaya çalışalım: * Hayat aslında güzeldir, ancak dikkatsiz, duyarsız ve duygusuz yaşadığımızdan güzellikleri ıskalıyoruz ![]() * Ne güzelliklere özen gösteriyoruz, ne ayrıntılara dikkat ediyoruz, ne de elimizdeki artıları görmek için çabalıyoruz ![]() * Düşünün lütfen: Sabah uyandığımızda hangimiz, bize o günü de yaşama şansı vereni hatırlayıp şükrediyoruz? * Kaçımız, “Bugün çok özel, çok güzel bir gün, çünkü ben bugün de yaşıyorum” deyip neşeyle kendimizi kutluyoruz? * Hadi bugün bilinçli yaşayalım ![]() ![]() ![]() * Herkesin bugünü yaşama şansı olmadı, dün gece binlerce kişi öldü; biz ise yaşıyoruz ![]() * Ayrıca ağrılar içinde kıvranmadığımız için de çok şanslıyız ![]() * Önce uykudan uyanalım ![]() ![]() * Bu kadar tembellik yeter, artık yataktan çıkalım ![]() ![]() ![]() ![]() * Biz kendimizi sevmezsek, başkaları bizi niçin sevsin? * Hem neden kendimizi sevmeyecekmişiz? Biz ALLAH’ın müstesna eserleriyiz ![]() * Alabildiğine de umutlanalım ![]() ![]() İnancınız varsa umudunuz da olacak ![]() ![]() ![]() * Umudumuz olunca korkmayalım; inanalım ki, imkânlarımız ve fırsatlarımız da olacaktır ![]() * Eşimize, çocuklarımıza, anne ve babamıza, yani hayata gülümsediğimiz zaman ![]() * Pencereyi açıp nemli sabah meltemini, hayatı içimize çeker gibi, soluklanalım ![]() ![]() * Kapıdan çıkarken eşimizi öpmeyi unutmak yok, işten telefon etmeyi de ![]() ![]() ![]() Keyifsizim öpemem ![]() * Sorunlarımız elbette olacak ![]() ![]() ![]() * Başınızı dik tutun, ufka doğru bakın: Çiçekler, kelebekler, deniz, rüzgâr, güneş ve her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Herkes hayata kendi yürek penceresinden bakar ve sadece görmek istediğini görür ![]() Hayata olumlu bakan, olumlu bakıştan üreyen umut ve cesaretle daha atak, daha cesur, daha moralli oluyor ![]() ![]() Sorunları bahane ederek mutsuzluğa ve umutsuzluğa kilitleniyoruz ![]() ![]() ![]() Oysa çözümü olan her sorun “küçük sorun”dur ![]() ![]() Ben öyle bir çaresizliği soluk soluğa yaşadım ![]() ![]() ![]() ![]() Bilin ki, her şey telâfi edilebilir ![]() ![]() ![]() ![]() Yine de sorunların sonu gelmez ![]() ![]() ![]() Bunları niçin yazıyorum, mutluluk ve umut insanın karnını doyurur mu? Evet dostlarım, doyurur ![]() ![]() “Bunlar neye yarar?” derseniz; * Düşünmek için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * İbadet etmek için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * Hayır yapmak için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * İlâhi” bir armağan olan doğal güzellikleri görüp idrak ederek hamd etmek için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * Çocuklarımıza ilgi göstermek için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * Yeni yatırımlar yapıp üretmek için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * Başarmak için, kazanmak için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * Karnımızı doyurabilmek için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() ![]() ![]() * Kısacası, yaşamak için morale ve umuda ihtiyacımız var ![]() Yavuz BAHADIROĞLU |
![]() |
![]() |
|