|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gelişim, geliştiğinizi, sonu, testi, yıl, ölçebilirsiniz |
![]() |
Yıl Sonu Gelişim Testi: Bu Yıl Ne Kadar Geliştiğinizi Ölçebilirsiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıl Sonu Gelişim Testi: Bu Yıl Ne Kadar Geliştiğinizi Ölçebilirsiniz2010 yılını artık geride bırakıyoruz ![]() - Acaba 2010 yılı benin kişisel yönden gelişmem için nasıl geçti? - Acaba kat etmem gereken yolları kat edebildim mi? - Kendimi gerçekleştirmek için bu sene neler yaptım? Gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız aşağıdaki test tam size göre ![]() Uygulayacağınız bu testin güvenilir olması için hiçbir etki altında kalmadan, objektif olarak cevap vermeniz çok önemlidir ![]() Aşağıdaki cümlelerin her birini dikkatle okuyun ![]() ![]() ![]() 1-Başarı ile ilgili en az üç farklı tanım yapabilirim ![]() 2-Başarısızlık ile ilgili en az üç farklı tanım yapabilirim ![]() 3-Başarısız olarak adlandırılacak bir durumu başarıya çevirebilirim ![]() 4-Topluluk önünde güzel ve etkili bir şekilde konuşabilirim ![]() 5-Pozitif düşünme yeteneğine sahip biriyim ![]() 6-Kendime yazılı olarak ara ve ana hedefler belirledim ![]() 7-Plansız ve amaçsız olarak hiçbir günümü hatta saatimi geçirmem ![]() 8-Bir işi yerine getireceğim zaman mutlaka içten bir karar veririm ![]() 9-Hayat bana göre yaşamaya değer hayatın benim için anlamı vardır ![]() 10-Konuşmalarımda beden dilimi kullanmaya özen gösteririm ![]() 11-Başladığım bir işi bitirmek için oldukça kararlıyımdır ![]() 12-Kendimi geliştirmek için hiç çekinmeden para ve zaman harcayabilirim ![]() 13-Çalışmak benim için eziyet değil zevktir ![]() 14-Geleceğe yönelik hayat amaç ve stratejilerimi sistematik ve profesyonel olarak hazırladım ![]() 15-Zekâmı ve beyin gücümü artırmak için kullanmam gereken teknikleri biliyorum ![]() 16-Kendi kendimi nasıl motive edeceğim konusunda bilgi ve stratejiye sahibim ![]() 17-Liderlik vasıflarının neler olduğunu ve bunlara nasıl sahip olabileceğimi biliyor ve uyguluyorum ![]() 18-Karşılaştığım sorunlarla ilgili sistematik ve bilinçli çözüm yollarım var ![]() 19-İrade gücümü geliştirmek için sistematik teknikler uygularım 20-Okuma alışkanlığı ile ilgili özel eğitimler aldım ![]() 21-Hayat amaçlarımı gerçekleştirdiğim anları hayal gücümle canlandırırım ![]() ![]() 22-Başarılı insan olmak için Kendimi gerekli bilgi ve stratejiyle donattım ![]() 23-Kendimi geliştirmek ve gerçekleştirmek için plan yaptım ![]() 24-Stres ve kaygı ile baş edebilirim ![]() 25-Kişiliğimi başarılı insanları model alarak geliştirmeye çalışırım ![]() 26-Bir işe başlamadan önce o işi önce iç dünyamda yaşar ve başarırım ![]() 27-Başıma gelen her şeyi kendi hayat amaçlarımı gerçekleştirmek için kullanırım ![]() 28-Yapabileceğim şeyler varken yapamayacağım şeyler ne adar ilgi çekicide olsa uğraşmam ![]() 29-Günlerim birbirine eşit değildir ![]() ![]() 30-Boş vaktim yoktur ![]() ![]() ![]() 31-Kazandığım parayı amaçlarıma ulaşmak için planlı harcarım ![]() 32-İnandığım gibi yaşar, yaşadığım gibi inanırım ![]() 33-Yaptığım bir işi kimse görmese, takdir edilmesem bile bile en güzel şekilde yaparım ![]() 34-Bir işe başlamadan önce her olasılığı düşünür, amaçlarımı kesinleştirir ve kararlı bir şekilde başlar en kısa sürede bitirmeye çalışırım ![]() 35-Yapmak isteyip de yapmadıklarımın benim geleceğimi biçimlendireceğinin farkındayım ![]() 36-Şu anda yaşadığım hayat benim şu ana kadar yaptıklarımın sonucu olan hayattır ![]() 37-Başarılı ve mutlu olmanın öğrenilebileceğinin farkındayım bu nedenle başarılı ve mutlu olmayı öğrendim ![]() 38-İç dünyamı dış dünyamı biçimlendirecek şekilde kullanmayı biliyorum ![]() 39-Yaptığım işlerin daha iyi nasıl yapılabileceği konusunda kafa yorarım ![]() 40-Düşüncelerim benim kontrolüm altındadır ![]() 41-Hayatımı düşüncelerim ile planladığımın farkındayım ![]() 42-Kendimi sınırlandıran değil güçlendiren inançları seçerim ![]() 43-Bir işi niçin yapmam gerektiği üzerinde düşünür bir iç motivasyon gücü elde etmeye çalışırım ![]() 44-Başarıyı hayal etmek ile yetinmem mutlaka onu elde ederim ![]() 45-Karşıma çıkan problemler karşısında uygulayabileceğim problem çözme stratejim vardır ![]() 46-Başkalarını anlamaya özen gösterir, önyargısız olarak onu o şekilde kabul ederim ![]() 47-Öğrenmeyi nasıl öğreneceğimi biliyor ve yeri gelince uyguluyorum ![]() 48-İş hayatının kurallarını biliyorum ![]() 49-İşimi seviyorum ve her gün yaptığım işi dünkünden daha iyi yapmaya özen gösteriyorum ![]() 50-Girişimcilik yeteneğimi geliştirmek için her fırsatı ve imkânı kullanırım ![]() 51-Sağlığımı korumak için kişisel sağlık planım vardır ![]() DEĞERLENDİRME Test sonucunda verdiğiniz evet cevaplarını toplayın ![]() ![]() EĞER, 1 – 17 ARASINDA EVET CEVABI VERMİŞSENİZ “Ben bu yıl kişisel gelişim için hiçbir şey yapmamışım ![]() Bu yıl sizin için hiçte verimli geçmemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18 – 34 ARASINDA EVET CEVABI VERMİŞSENİZ “Ben bu yıl kişisel gelişim yönünden kendime kısmen yatırım yapmışım ![]() Kişisel Gelişiminiz adına kendinize yatırım yapmaya çalışmışsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 35 – 51 ARASINDA EVET CEVABI VERMİŞSENİZ “Ben bu yıl kişisel gelişim yönünden kendime yatırım yapmışım ![]() Kendinize kişisel gelişim yönünden önemli yatırımlar yapmışsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GELECEK YILLARDA KİŞİSEL GELİŞİMİNİZ ADINA NELER YAPABİLİRSİNİZ * Kişisel gelişimin en önemli noktası kişinin kendisini en iyi şekilde tanımasından geçer ![]() ![]() ![]() * Kendinize seminer planı yapın ![]() ![]() ![]() ![]() * Her ay en az 3 adet kişisel gelişim kitabı okuyun ![]() ![]() * Kendinize hayat amacı belirleyin ![]() ![]() ![]() * Şu anda yaşadığınız hayatı gerçekten yaşamak istiyor musunuz? Eğer yaşamak istiyorsanız sorun yok ![]() ![]() * Yaşadığınız küçük başarılara yoğunlaşarak ulaşmak istediğiniz büyük başarıların engellenmesine izin vermeyin ![]() * Yapamayacağınız şeyler üzerinde fazla yoğunlaşmayın ![]() ![]() * Kendinizi ve başkalarını motive etmenin yollarını öğrenin ve mutlaka hayatınızın her kademesinde ihtiyaç duydukça bunları uygulayın ![]() ü Her gününüzün ve hatta saatinizin kontrolü sizde olsun ![]() ![]() ![]() ![]() * Hatalarınızdan ders alın ![]() ![]() * Şu anda yaptığınız işi daha iyi nasıl yapabileceğinizi kendinize sorun ![]() ![]() ![]() * Sizin elinizi kolunuzu bağlayan inançlar değil güçlendiren inançlar seçin ![]() ![]() * İnsan ilişkileri, hitabet ve beden dili konusunda mutlaka eğitimler alın ![]() ![]() * Hayal kurmaktan korkmayın ![]() ![]() ![]() * Fizyolojik sağlığınıza önem verin ![]() ![]() Testimize katıldığınız için teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
|