Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelişim, geliştiğinizi, sonu, testi, yıl, ölçebilirsiniz

Yıl Sonu Gelişim Testi: Bu Yıl Ne Kadar Geliştiğinizi Ölçebilirsiniz

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yıl Sonu Gelişim Testi: Bu Yıl Ne Kadar Geliştiğinizi Ölçebilirsiniz

2010 yılını artık geride bırakıyoruz Dolayısıyla şu soruların cevaplarını mutlaka merak ediyorsunuzdur;

- Acaba 2010 yılı benin kişisel yönden gelişmem için nasıl geçti?
- Acaba kat etmem gereken yolları kat edebildim mi?
- Kendimi gerçekleştirmek için bu sene neler yaptım?

Gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız aşağıdaki test tam size göre

Uygulayacağınız bu testin güvenilir olması için hiçbir etki altında kalmadan, objektif olarak cevap vermeniz çok önemlidir

Aşağıdaki cümlelerin her birini dikkatle okuyun Cümle sizin kişiliğinizi, duygularınızı ve düşüncelerinizi tamamıyla yansıtıyorsa “EVET”,ancak bu durum size uymuyorsa “HAYIR olarak değerlendirin Bu evet ve hayırları bir kağıda not alın

1-Başarı ile ilgili en az üç farklı tanım yapabilirim

2-Başarısızlık ile ilgili en az üç farklı tanım yapabilirim

3-Başarısız olarak adlandırılacak bir durumu başarıya çevirebilirim

4-Topluluk önünde güzel ve etkili bir şekilde konuşabilirim

5-Pozitif düşünme yeteneğine sahip biriyim

6-Kendime yazılı olarak ara ve ana hedefler belirledim

7-Plansız ve amaçsız olarak hiçbir günümü hatta saatimi geçirmem

8-Bir işi yerine getireceğim zaman mutlaka içten bir karar veririm

9-Hayat bana göre yaşamaya değer hayatın benim için anlamı vardır

10-Konuşmalarımda beden dilimi kullanmaya özen gösteririm

11-Başladığım bir işi bitirmek için oldukça kararlıyımdır

12-Kendimi geliştirmek için hiç çekinmeden para ve zaman harcayabilirim

13-Çalışmak benim için eziyet değil zevktir

14-Geleceğe yönelik hayat amaç ve stratejilerimi sistematik ve profesyonel olarak hazırladım

15-Zekâmı ve beyin gücümü artırmak için kullanmam gereken teknikleri biliyorum

16-Kendi kendimi nasıl motive edeceğim konusunda bilgi ve stratejiye sahibim

17-Liderlik vasıflarının neler olduğunu ve bunlara nasıl sahip olabileceğimi biliyor ve uyguluyorum

18-Karşılaştığım sorunlarla ilgili sistematik ve bilinçli çözüm yollarım var

19-İrade gücümü geliştirmek için sistematik teknikler uygularım

20-Okuma alışkanlığı ile ilgili özel eğitimler aldım

21-Hayat amaçlarımı gerçekleştirdiğim anları hayal gücümle canlandırırım O anı yaşarım

22-Başarılı insan olmak için Kendimi gerekli bilgi ve stratejiyle donattım

23-Kendimi geliştirmek ve gerçekleştirmek için plan yaptım

24-Stres ve kaygı ile baş edebilirim

25-Kişiliğimi başarılı insanları model alarak geliştirmeye çalışırım

26-Bir işe başlamadan önce o işi önce iç dünyamda yaşar ve başarırım

27-Başıma gelen her şeyi kendi hayat amaçlarımı gerçekleştirmek için kullanırım

28-Yapabileceğim şeyler varken yapamayacağım şeyler ne adar ilgi çekicide olsa uğraşmam

29-Günlerim birbirine eşit değildir Her gün başarı için kendimi yeniler ve geliştiririm

30-Boş vaktim yoktur Çünkü boş durmayı sevmem Mutlaka yapmam gereken bir işle uğraşırım

31-Kazandığım parayı amaçlarıma ulaşmak için planlı harcarım

32-İnandığım gibi yaşar, yaşadığım gibi inanırım

33-Yaptığım bir işi kimse görmese, takdir edilmesem bile bile en güzel şekilde yaparım

34-Bir işe başlamadan önce her olasılığı düşünür, amaçlarımı kesinleştirir ve kararlı bir şekilde başlar en kısa sürede bitirmeye çalışırım

35-Yapmak isteyip de yapmadıklarımın benim geleceğimi biçimlendireceğinin farkındayım

36-Şu anda yaşadığım hayat benim şu ana kadar yaptıklarımın sonucu olan hayattır

37-Başarılı ve mutlu olmanın öğrenilebileceğinin farkındayım bu nedenle başarılı ve mutlu olmayı öğrendim

38-İç dünyamı dış dünyamı biçimlendirecek şekilde kullanmayı biliyorum

39-Yaptığım işlerin daha iyi nasıl yapılabileceği konusunda kafa yorarım

40-Düşüncelerim benim kontrolüm altındadır

41-Hayatımı düşüncelerim ile planladığımın farkındayım

42-Kendimi sınırlandıran değil güçlendiren inançları seçerim

43-Bir işi niçin yapmam gerektiği üzerinde düşünür bir iç motivasyon gücü elde etmeye çalışırım

44-Başarıyı hayal etmek ile yetinmem mutlaka onu elde ederim

45-Karşıma çıkan problemler karşısında uygulayabileceğim problem çözme stratejim vardır

46-Başkalarını anlamaya özen gösterir, önyargısız olarak onu o şekilde kabul ederim

47-Öğrenmeyi nasıl öğreneceğimi biliyor ve yeri gelince uyguluyorum

48-İş hayatının kurallarını biliyorum

49-İşimi seviyorum ve her gün yaptığım işi dünkünden daha iyi yapmaya özen gösteriyorum

50-Girişimcilik yeteneğimi geliştirmek için her fırsatı ve imkânı kullanırım

51-Sağlığımı korumak için kişisel sağlık planım vardır

DEĞERLENDİRME

Test sonucunda verdiğiniz evet cevaplarını toplayın Nekadar evet cevabı vermişseniz puanınızda odur

EĞER,

1 – 17 ARASINDA EVET CEVABI VERMİŞSENİZ “Ben bu yıl kişisel gelişim için hiçbir şey yapmamışım
Bu yıl sizin için hiçte verimli geçmemiş Açıkçası yılın her gününü boşa harcamışsınız Bu da sizin hem mutluluğunuzu hem de başarınızı olumsuz yönde etkilemiştir Ancak üzülmenize gerek yok çünkü önümüzdeki yıllar sizin gelişim yılınız olabilir Testin sonunda kişisel gelişiminizin verimli geçmesi için neler yapabileceğiniz konusunda öneriler verilmiştir

18 – 34 ARASINDA EVET CEVABI VERMİŞSENİZ “Ben bu yıl kişisel gelişim yönünden kendime kısmen yatırım yapmışım
Kişisel Gelişiminiz adına kendinize yatırım yapmaya çalışmışsınız Ancak bu oldukça yetersiz Çünkü neyi yapabileceğiniz biliyorsunuz ama uygulamada birtakım sorunlar yaşıyorsunuz Kişisel gelişim durumunuzu yeniden gözden geçirip daha etkili bir plan yapmalısınız Daha sonra harekete geçip hazırladığınız bu planı uygulamaya başlamalısınız

35 – 51 ARASINDA EVET CEVABI VERMİŞSENİZ “Ben bu yıl kişisel gelişim yönünden kendime yatırım yapmışım
Kendinize kişisel gelişim yönünden önemli yatırımlar yapmışsınız Bu sizin için oldukça güzel bir durum ancak önümüzdeki yıllarda kişisel gelişiminizi daha ileriye götürebilirsiniz Çünkü kişisel gelişim, insanın kendini gerçekleştirme sürecidir Bu nedenle sürekli kendinizi yenilemeli ve geliştirmelisiniz Yani kişisel gelişimin “son”’u yoktur

GELECEK YILLARDA KİŞİSEL GELİŞİMİNİZ ADINA NELER YAPABİLİRSİNİZ

* Kişisel gelişimin en önemli noktası kişinin kendisini en iyi şekilde tanımasından geçer Kendinize şu soruları sorun; kendimi hangi konuda eksik hissediyorum? Hangi durumlarda problem yaşıyorum? Kendimde gördüğüm olumsuz duygu ve düşünceler nelerdir? Bu soruların cevapları size hangi konularda eksik olduğunuzu gösterecektir Bu bilgiler doğrultusunda kendinizi geliştirmek için yazılı bir plan yapın

* Kendinize seminer planı yapın Kişisel gelişim seminerlerinin neler olduğunu öğrenin ve bunları bir kâğıda yazın Daha sonra ben şu konuda eksiğim ve eğitim almam gerekir dediğiniz seminerlere katılmaya çalışın Seminerleri gerçekten o alanda uzman olan kişilerden almaya özen gösterin

* Her ay en az 3 adet kişisel gelişim kitabı okuyun Çünkü bu kitaplar kendinizle ilgili en yeni araştırmaları ve bilgileri size motive sağlayarak verecektir

* Kendinize hayat amacı belirleyin Bu amaca ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini yani ara hedefleri belirleyin Bunların hepsini yazılı hale getirin ve son olarak içten karar vererek harekete geçin

* Şu anda yaşadığınız hayatı gerçekten yaşamak istiyor musunuz? Eğer yaşamak istiyorsanız sorun yok Ama yaşamak istemiyorsanız neler yapmanız gerektiğini kendinize sorun ve öğrenin

* Yaşadığınız küçük başarılara yoğunlaşarak ulaşmak istediğiniz büyük başarıların engellenmesine izin vermeyin

* Yapamayacağınız şeyler üzerinde fazla yoğunlaşmayın İlk önce yapmanız gerekip de yapabileceklerinizi yerine getirmeye çalışın

* Kendinizi ve başkalarını motive etmenin yollarını öğrenin ve mutlaka hayatınızın her kademesinde ihtiyaç duydukça bunları uygulayın
ü Her gününüzün ve hatta saatinizin kontrolü sizde olsun Zamanın kontrolünü sakın zamana bırakmayın Çünkü zaman ırmak misali başıboş akmaya heveslidir Onun önüne set çekip kontrolünüz altına almalı ve ondan elektrik elde etmelisiniz

* Hatalarınızdan ders alın Onları sizi başarıya ulaştıracak hatırlatmalar olarak görün

* Şu anda yaptığınız işi daha iyi nasıl yapabileceğinizi kendinize sorun Verdiğiniz cevap doğrultusunda harekete geçin Göreceksiniz bu küçük düşünce tarzı sizin iş yaşantınızı nasıl büyük etkileyecektir

* Sizin elinizi kolunuzu bağlayan inançlar değil güçlendiren inançlar seçin Çünkü kendiniz hakkında nasıl bir inanca sahipseniz siz osunuzdur aslında

* İnsan ilişkileri, hitabet ve beden dili konusunda mutlaka eğitimler alın Çünkü iletişimde en önemli nokta sizin anlatmak istediğiniz değil, karşınızdaki kişinin anladığıdır

* Hayal kurmaktan korkmayın Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır Nasıl bilinçli ve sizi başarıya götürecek hayaller kurmanın yollarını öğrenin

* Fizyolojik sağlığınıza önem verin Çünkü sağlığınız sağlam olmazsa başarılarınızda sağlam olmaz

Testimize katıldığınız için teşekkürler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com