08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Elma Dilimleri
Tarçınlı Elma Dilimleri

Malzemeler,
2 adet çok ince dilimlenmiş elma
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı,
1 İlk olarak fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlayın
2 Fırın tepsinini yağlı kağıtla kaplayıp, elma dilimlerini dizin
3 Ayrı bir kapta tarçın ve esmer şekeri karıştırıp, elmaların üzerine serpin
4 Yaklaşık yarım saat kadar (elmalar kuruyana kadar) pişirin
5 Fırından çıkarıp, servis yapın
Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler,
1 litre süt
16 yemek kaşığı şeker
16 yemek kaşığı irmik
Hazırlanışı,
1 Bütün malzemeleri derin bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin
2 Suyla ıslatılmış kek kalıbı ya da borcama muhallebiyi dökün
3 Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın
Bardakta Vişneli Tatlı

Malzemeler,
3-4 dilim kakaolu kek
3-4 dilim sade kek
1 kase vişne
Peltesi için,
600 ml vişne suyu
200 ml su
4 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
Hazırlanışı,
1 Kakaolu ve sade kekleri ufalayın
2 Vişneli kupları servis edeceğiniz bardakların en altına kakaolu kek koyup iyice sıkıştırın
3 Üzerine bir kaç tane vişne serpiştirin
4 Sade keki ekleyin ve yine iyice bardağa sıkıştırın
5 Üzerine bir iki tane daha vişne koyun
6 Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirin
7 Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edin Bıçak yardımıyla kekleri delip pelteyi emmesini sağlayın
8 Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin
Afiyet Olsun!
|
|
|