Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çeşitleri, rakı

Rakı Çeşitleri

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rakı Çeşitleri



Rakı Çeşitleri





Yeni Rakı
Acımtırak sevenlere göre
Yeni Rakı stili, rakıyı hemen hemen her akşam ve tüm bir geceye yayılarak içenlere hitap ediyor Anason bakımından zengin olmayan Yeni Rakı'nın alkolden gelen tadında üzüm çeşnisi algılanmıyor, hatta hafif bir acımtraklık da var


Tekirdağ Rakısı
Hafif içimiyle kadınların tercihi
Tekirdağ Rakısı'nın sırrı Çorlu'daki özel artezyen kuyularından alınan suyunda saklı Anason kokusu yoğun olduğu için her yiyecekle uymuyor Yumuşak içimi nedeniyle kadınların tercihi oldu


Tekirdağ Altın Serisi
Anason kokusu duyulmuyor
Tamamen yaş üzümden sınırlı sayıda üretiliyor, 1 ayı meşe fıçılarda olmak üzere 3 ay dinlendiriliyor Meşe fıçılar, anasonun bazı kişilere hoş gelmeyen aromasın alıyor


Altınbaş ve Kulüp
Rakı sofrasının ağır topları
Altınbaş ve Kulüp geleneksel olarak üzümden üretilen göbek rakıları Rakı sevenler arasında önemli bir sadık kitleye sahip Ağızda şekerli bir tat bırakıyor





Efe Rakı
Ağızda alkol tad bırakmıyor
Ege ve Çeşme'nin anasonu ile en iyi kalite Anadolu üzümleri nedeniyle yumuşak bir içime sahip Burunda ve ağızda kaba bir alkol kokusu ve tadı bırakmıyor çimi yumuşak, rahat, eskilerin deyimiyle "kaymak gibi" bir rakı


Efe Yaş Üzüm Rakısı
Soğutarak sek içebilirsiniz
Ege Bölgesi Sultaniye ve Razaki üzümleri kullanılarak üretilen bu özel alkol, imbiklerde anason tohumları ile uzun süre damıtılıyor ve diğer rakıların iki katı süre dinlendiriliyor Efe Yaş Üzüm'ü meze istemeden sek bile içebilirsiniz


Çilingir Rakı
Sert rakıcılar için
Özellikle içtiği rakıda sertlik arayanlar tarafından tam not aldı Damak yakan sert tadıyla kısa sürede rakı severlerin vazgeçemeyeceği bir içki halini aldı


Sarı Zeybek
Boğaz tırmalamıyor
Meşe fıçılarda bekleyen Sarı Zeybek diğer rakılardan farklı bir tat ve renge sahip Yaş üzümün içinde daha zengin anason aroması var çimi son derece yumuşak


Mercan Rakı
Anasonu bol, tok içimli rakı
Yumuşak ve tatlı içimi nedeniyle kadınların ve gençlerin tercihi Mercan, anason kokusu zengin, damakta yoğun, tok ve yoğun içimli bir rakı




Fasıl Rakı
Mezelerle keyfine varın
Yumuşak bir içime sahip olan Fasıl Rakı üzüm ve anason açısından zengin Midye pilaki, fava gibi narin lezzetli mezelerle yudumlanmaya uygun bir tat


Burgaz Rakı
Hem sek, hem suyla içilir
Ayrıcalım Istranca Dağları'nın sularından alıyor Burgaz Rakı sek içilebileceği gibi, özellikle süt rengi beyazlına ulaşıncaya kadar su ilavesiyle, ama mutlaka soğuk olarak içilebiliyor


İzmir Rakısı
Ege yemekleriyle deneyin
Ege Bölgesi'nin özenle seçilmiş yaş ve kuru üzümleri ile anason tohumlarından elde ediliyor Ege mutfağına özel mezelerin, zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra balık ve deniz mahsulleriyle de mükemmel bir uyum sağlıyor İyice soğutmanız koşuluyla sek olarak içmeniz bile mümkün




























Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın - Klarnet


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.