Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nefis, şerbetler

Nefis Şerbetler

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nefis Şerbetler









Şerbet Kültürü: Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen ‘şeriba’ kelimesinden gelir Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir
Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır En çok bilinen şerbetlerden bazıları şunlardır: sünnet şerbeti, mevlit şerbeti, düğün ve loğusa şerbeti, böğürtlen, çilek, kızılcık, kayısı, ağaç çileği, portakal, mandalina, şeftali, turunç, gül, amber, fulya çiçeği, menekşe, yasemin çiçeği, demirhindi, keçiboynuzu ve Antep fıstığı şerbeti…




Limon Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 4 limon suyu, 200 gr toz şeker, 2 litre su, 1 yemek kaşığı bal, 3 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içerisinde 8 saat bekletin Sonra suyu ekleyip tencerede kaynatın Soğutup süzün ve servis yapın




Vişne Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 500 gr vişne, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 2 çubuk tarçın, 4-5 tane karanfil
Su hariç tüm malzemeyi kapalı bir kap içinde 8 saat kadar bekletin Daha sonra bir tencereye alın ve suyu da ekleyip kaynatın Soğutup süzün ve servis yapın



Üzüm Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 500 gr üzüm suyu, 2 litre su, 200 gr toz şeker, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı bal, 1 defneyaprağı, 2 cl mavi renklendirici (isteğe bağlı)
Üzümleri toz şekerle birlikte ezin Su hariç kalan malzemeyi geniş bir kaba üzümlerle birlikte aktarın 8 saat kadar bekletin Suyu ekleyin ve kaynatın Soğutup süzün ve servis yapın



Portakal Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 7 portakal, 1 litre taze portakal suyu, 300 gr toz şeker, 2 litre su
Portakalları ufak dilimler halinde kesin Üzerine toz şekeri döküp iyice ezin Daha sonra portakala suyunu ve suyu ilave edip bire kapta 8 saat kadar bekletin Bir tencereye alıp, kısık ateşte kaynatın Soğuduktan sonra süzüp servis yapın



Kavun Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 125 gr bal, 300 gr kavun, 1 çay bardağı şeker şurubu, 1 limonun suyu, 1 çay kaşığı zencefil, 2 litre su, 2 dal defneyaprağı
Kavunu dilimleyin Bal ve suyu mikserde iyice ezilinceye kadar çırpın Defneyaprağı, zencefil, şeker şurubu ve limon suyunu ilave edip kaynatın Soğutup, süzün ve servis yapın



Nane Şerbeti (8 kişilik)
Gerekli malzeme: 2 limon, yarım demet taze nane, 1 su bardağı toz şeker, 2 litre su
Limonların suyunu sıkın Taze nane yapraklarını iyice ezin ve limon suyuyla karıştırın Toz şeker ve suyu ilave edip iyice karıştırın Kapalı bir kapta 8 saat bekletin Şerbeti kaynatın Soğutup süzün ve servis yapın


Lezzet, Ağustos 2010

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.