Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfagi, yunan

Yunan Mutfagi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yunan Mutfagi



Midye Böreği



Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin
  • açmak için nişasta
İç malzemesi için
  • beyaz peynir
Yapılışı

Nişasta ve margarin hariç diğer malzemelerimizi koyarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz hamurumuzu 15 dak dinlenmeye bırakıyoruz Dinlenen hamurumuzu 4 bezeye ayırıyoruz Her birini yufka büyüklüğünde açıyoruz Aralarına erittiğimiz margarinimizi sürüyoruz 4 kat üst üstüne hazırladığımız katları yavaş yavaş rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz Buzdolabında 2-3 saat bekletip parmak kalınlığında bıçakla kesip elimizle açarak içimizi koyup kapatıyoruztepsiyi yağlamadan yaptığımız midyeleri dizeriz 180 derece fırında pişiyoruz

Not: Hamurumuzun içine tuz koymassak ve içinede ceviz koyarak midye tatlısı yapabilirsiniz

Afiyet olsun


Kete




Malzemeler
  • 1 paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurtanın beyazı (sarısı ketenin üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • tuz
  • un
Börek Tarifi

Karıştırma kabına,erittiğiniz(ılınmış olacak) margarini alalım,sütü ilave edelim,yoğurdu ve yumurta beyazını ilave edelimYaş mayayı ılık su ile karıştırıp akışkan hale getirelim,karıştırma kabına alalımŞeker ve tuz ilave edelim, sıvı yağı katalımUnu ilave edip yoğurmaya başlayalımKıvama gelene kadar un ekleyelimkulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacakbir süre dinlendirelim Dinlendirdiğiniz hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar alalım, elimizde yuvarlayalım Biz sade kete hazırlıyoruz Arzunuza bağlı iç hazırlayarak ta yapabilirsiniz Isıya dayanıklı fırın tepsisini yağlayalım,şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizelim,bir saat mayalanmaya bırakalım200 Derecelik fırına sürmeden önce yumurta sarısını sürelim üzerine ve pişmeye bırakalımİçine sevginizi katmayı unutmayınız Afiyet olsun




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.