08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Körili Tavuklu Tepsi Böreği
Körili Tavuklu Tepsi Böreği

Malzemeler
- 1 adet tavuk but
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı maden suyu
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı susam
Yapılışı
Haşlanmış tavuk budunu küp şeklinde doğrayın 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin Yumurta, süt, sıvıyağ, kabartma tozu, maden suyu ve tuzu bir kapta çırpın Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayın 1 adet yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin İkinci yufkayı parçalara ayırıp, aralarına sütlü karışımdan gezdirerek tepsiye yerleştirin Tavuk, köri, kırmızı pul biber, kekik, karabiber'i karıştırıp, yufkanın üzerine yayın Kalan yufkayı da aynı şekilde yerleştirin Kabın kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıp, kalan sütlü karışımı boşaltın Susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın
|
|
|