Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, körili, tavuklu, tepsi

Körili Tavuklu Tepsi Böreği

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Tavuklu Tepsi Böreği



Körili Tavuklu Tepsi Böreği



Malzemeler
  • 1 adet tavuk but
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı susam
Yapılışı

Haşlanmış tavuk budunu küp şeklinde doğrayın 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin Yumurta, süt, sıvıyağ, kabartma tozu, maden suyu ve tuzu bir kapta çırpın Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayın 1 adet yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin İkinci yufkayı parçalara ayırıp, aralarına sütlü karışımdan gezdirerek tepsiye yerleştirin Tavuk, köri, kırmızı pul biber, kekik, karabiber'i karıştırıp, yufkanın üzerine yayın Kalan yufkayı da aynı şekilde yerleştirin Kabın kenarından sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatıp, kalan sütlü karışımı boşaltın Susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin Dilimleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.