Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya Çelengi |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Paskalya Çöreği Ve Tatlı Meyveli Paskalya ÇelengiPaskalya Çöreği Malzemeler ( 2 adet ):
Yapılışı: 1 Öncelikle unu elekten geçirinVe unun dörtte birini hamur yoğurma kabına alınUnun ortasını havuz gibi açınBira mayasını 50 gram ılık suda eritin ve unun ortasına katınYoğurun ve yuvarlayıp bir kenarda dinlendirin 2 Mayalı hamur kabarınca , kalan unu hamur kabına alınGene ortasını açın 3 İçine mahlebi, pudra şekerini, yumurtaları, dövülmüş sakızı ve kakuleyi ilave edin Mayalanmış hamuru da küçük parçalara bölerek hamura ilave edin Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da katın Yoğurmaya başlayın Gerekirse ılık sütten ilave edinHamuru yuvarlayın ve üzerine nemli bir bez örtün 4 Ilık bir yerde 4-5 saat dinlendirinHamuru 6 eşit parçaya bölün Yine yarım saat dinlendirinHamurlara avuçlarınızda ortaları kalın, uçları ince 15 cm lik şekiller verinÜçünü yan yana koyarak saç örer gibi örün ve uçlarından bastırarak yapıştırınYağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 1 saat bekletin 5 Fırını 200 derece de ısıtın Çöreğin üzerine yumurta sarısını sürün File fındıktan serpin 30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin Çöreklerinizi ertesi gün servis edin |
|