![]() |
Erzurum Sini Ketesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum Sini KetesiErzurum Sini Ketesi ![]() Malzemeler:Hamuru için
1-Hamur için gerekli olan malzemeleri bir mutfak kabına koyun ve 1 -2 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Bir tavaya tereyağını, unu ve tuzu ekleyip kavurun ![]() ![]() 3-Dinlendirdiğiniz hamurunuzu 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak mutfak kabına yerleştirin ve üzerini kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4-Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz ketelerin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurta sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|