![]() |
Divle Obruk Peyniri Ve Özellikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Divle Obruk Peyniri Ve ÖzellikleriDivle Obruk Peyniri ve Özellikleri ![]() Divle tulum peyniri, tümüyle geleneksel usullerle, kuzulamaların gerçekleştiği, Mayıs ayı ile Haziran'ın ortasına kadar olan sütün bol olduğu dönemde koyunlardan sağılan süt biriktirilerek yapılıyor ![]() ![]() ![]() Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki Divle Obruk Peyniri, kendine has lezzeti ve görünümüyle bölgeye incelemeye gelen Fransız bilim adamlarını dahi kendine hayran bıraktı ![]() ![]() ![]() 35 metre derinlik 233 metre uzunluktaki obrukta yazın serin, kışın ise ılık bir hava hakim olduğundan, obruğun peyniri olgunlaştıran bir ortama sahip bulunuyor ![]() ![]() Peynir obrukta nasıl muhafaza ediliyor: “Peynirlerin olgunlaştığı yaz aylarında ısı 4-5 derecedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nisan-Mayıs aylarında obruk içerisine konan peynirler önce derinin üstü beyaz ve açık mavimsi bir küfle kaplanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Obruk içerisinde 70 ton tulum peyniri muhafaza edilebiliyor ve Peynir 5 ay boyunca hiç bozulmuyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|