![]() |
Dünya Tatlısı Olma Yolunda | Gaziantep Katmer Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Tatlısı Olma Yolunda | Gaziantep Katmer Tatlısı![]() ![]() Avrupa Birliği ülkeleri, Antep fıstığı ve kaymakla süslenerek servis edilen katmeri sevdi ![]() ![]() Gaziantep'te, 150 yıldan beri katmer yapımını sürdüren ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olan Mehmet Özsimitçi, katmerin, sadece bölge insanı tarafından değil, Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgi gördüğünü belirtti ![]() ![]() Gaziantep mutfağının çeşitliliğine dikkat çeken Özsimitçi, Gaziantep katmerinin en önemli özelliğinin taş fırında pişmesi olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: ''Kullanmış olduğumuz malzemelerin özel oluşu, taş fırındaki pişirim tekniği, Gaziantep kaymaklı katmerini özel kılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazi Antep Katmeri Tatlısını evinizde de yapabilirsiniz ![]() ![]() Malzemeler Hamur için
Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Elle havada çevrilerek açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazır yufka ile yapılışı ![]() Malzemeler
Yapılışı Yufka serilir ve her tarafına erimiş tereyağı sürülür ![]() Kaymak parçalar halinde üzerine serpilir ![]() Şeker ve dövülmüş antepfıstığı da serpilerek yufka bohça şeklinde katlanır ![]() Yağsız tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() Blogyum ![]() |
![]() |
![]() |
|