![]() |
Sarı Burma (Sarığı Burma) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarı Burma (Sarığı Burma)![]() Sarı Burma (Sarığı Burma) Malzemeleri
Şerbeti için
1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz ![]() ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz ![]() 2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz 3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz ![]() ![]() ![]() 4-Tereyağını iyice eritiP,üzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsek,tatlının üzeri pişerken kararıyor) 5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip 170 derecede içini çekinceye kadar,altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz ![]() Şerbet Yapımı 1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz ![]() 2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz ![]() 3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz |
![]() |
![]() |
|