![]() |
Şanslı Mısınız ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şanslı Mısınız ?Şanslı mısınız ? Neden bazı insanlar inanılmaz derecede şanslıyken, diğerleri hak ettikleri olanaklara asla sahip olamaz? 10 yıl önce, şansı araştırmaya başladım ![]() ![]() Ulusal gazetelere ilan vererek kendilerini her zaman şanslı ya da şanssız hisseden insanların benimle temasa geçmelerini rica ettim ![]() Yüzlerce sıra dışı erkek ve kadın, araştırmam için gönüllü oldu ![]() ![]() Sonuçlar gösteriyor ki insanlar, neden şanslı ya da şanssız olduklarını tam olarak bilemeseler de düşünceleri ve davranışları, bu durumu büyük ölçüde açıklıyor ![]() ![]() Şanslı insanların bu tür fırsatlarla sürekli karşılaşmalarına karşılık, şanssız insanlar bunlarla hiç karsılaşmazlar ![]() ![]() ![]() "Deney görevlisine bunu gördüğünüzü söyleyin; 250 dolar kazanın ![]() Bu mesaj, sayfanın yarısını kaplıyordu ve yüksekliği 5 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Şanssız insanlar, genel olarak şanslı insanlardan daha gergindirler ![]() ![]() ![]() Partilere, mükemmel eşlerini bulma düşüncesiyle giderler; bu yüzden de iyi arkadaşlar edinme fırsatlarını kaçırırlar ![]() ![]() Şanslı insanlar, daha rahat ve açıktırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumlu beklentiler sayesinde doğru çıkan tahminlerde bulunurlar ![]() ![]() Çalışmanın sonuna doğru, bu ilkelerin, şansı yaratmada kullanılıp kullanılamayacağını merak ettim ![]() ![]() Çarpıcı Sonuçlar: Bu egzersizler, şans fırsatlarını fark etmeleri, sezgilerini dinlemeleri, şanslı olmayı ummaları ve şanssızlığa karşı daha esnek olmalarında onlara yardımcı oldu ![]() ![]() Sonuçlar, çarpıcıydı: Bu insanların % 80'i, artık daha mutluydu; yaşamında daha çok tatmin oluyordu ve belki de en önemlisi, daha şanslıydı ![]() ![]() Şanslı olmak için dört temel ipucu bulunuyor: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() Şans, çoğu zaman, doğru çıkan bir tahmindir ![]() ![]() Prof ![]() Hertfordshire Üniversitesi, Alıntıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
Şanslı Mısınız ? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şanslı Mısınız ?Alıntı: Şanslı olmak için dört temel ipucu bulunuyor: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ben bunların hiçbirisini yapmıyorum ama yinede çok şanslı biriyim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|