![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 1 kilo az yağlı kıyma 2 adet soğan 2 yumurta Bayatlatılmış yarım ekmek içi Tuz, karabiber 1 kutu bezelye 2 adet havuç 2 adet domates 1 çay fincanı un Hazırlanışı Kıyma, soğan, biber, 2 yumurta, bayat ekmek iyice yoğurulur el yardımıyla 2 cm kalınlığında kare şeklinde açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gurmelezzetler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler Köftesi için: 1 adet soğan, 5 çorba kaşığı pirinç, 300 gram kıyma, Tuz, karabiber, 1 adet havuç, 1 adet patates, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, Terbiyesi için 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 adet yumurta sarısı, Hazırlanışı Kıyma, pirinç, tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanı bir kapta karıştırıp küçük köfteler yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dogadangelensifa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • 500 gr ![]() • Yarım ekmek içi • 6 diş sarımsak • 3 sivribiber • 1 yemek kaşığı biber salçası • 1 yumurta • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber • 1 tatlı kaşığı kekik • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı kimyon • 1 yemek kaşığı sirke • 2 yemek kaşığı zeytinyağı • Ayrıca kızartmak için sıvı yağ Yapılışı Sivribiberleri çok ince doğrayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemektarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 2 bardak ince bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 bağ maydanoz 2 çorba kaşığı salça 1 yeme kaşığı reyhan Yarım çorba kaşığı pul biber (isteğe bağlı) Yarım kilogram kuzu kıyma (yağsız olmasını tercih eniniz) Tuz Hazırlanışı Yoğurmak için geniş bir tepsi alıp içerisine ince, ince kıydığınız soğanı, bol suyla yıkadığınız maydanozu, 1 çorba kaşığı salçayı, baharatları, tuzu koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız harçtan fındık kadar parçalar koparınız ![]() ![]() ![]() Genişçe bir tencere içerisinde yağı eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemektarifleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 250 kilogram kuzu kıyma 2 çorba kaşığı pirinç 1 ufak kereviz 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 2 adet orta boy patates 2 çorba kaşığı un 1 adet limon 1 adet yumurta sarısı Bir tutam maydanoz Karabiber tuz Yapılışı Derin bir tencerenin içerisine 6 bardak su koyunuz ve biraz da tuz atıp kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemektarifleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler İki yemek kaşığı tere yağı Üç su bardağı sıcak su Bir yemek kaşığı domates salçası Yeteri kadar tuz ve karabiber Yarım kilogram koyun kıyması iki kilogram ayva Hazırlanışı Kıymaları bir kaba koyup içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemektarifleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • ½ kg ![]() • 250 gr kuzu kıyması • 1 adet yumurta • 1 kalın dilim ekmek (ufalanmış) • 5 adet domates (rendelenmiş) • 1 diş sarımsak (dövülmüş) • 1 çay kaşığı kuru nane • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() hamaratabla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • 1 adet yumurta • Tuz • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı pul biber • 2 su bardağı ince bulgur • 2 çorba kaşığı un Sos için • 2 çorba kaşığı biber salçası • 2,3 diş sarımsak • 1,5 çay bardağı nar ekşisi • Maydanoz • 1 tatlı kaşığı kimyon Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() 11 ![]() ![]() hamaratabla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • 500 gr pırasa • 2 dal maydanoz • 1 adet yumurta • 250 gr kıyma • Tuz • Karabiber Üzeri İçin • 1 adet yumurta • 1 su bardağı galeta unu Kızartmak İçin • Ayçiçek yağı Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() hamaratabla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • 1 adet kuru soğan • 2 dilim bayat ekmek içi • 1 adet yumurta • 3 çorba kaşığı irmik • ½ demet maydanoz • 3 çorba kaşığı yoğurt • 4 diş sarımsak • 500 gr tavuk eti kıyması • Karabiber • Kırmızı toz biber • Tuz Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() hamaratabla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler Köfte harcı için:
Pirinç haşlanır ve süzülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bol saçaklı kadınbudu köfte istiyorsanız köfteleri kızartmadan önce sadece yumurta akına batırabilirsiniz ![]() nefisyemektarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • 2 dilim ufalanmış ekmek içi • 3 diş sarımsak • 1 çay bardağı maden suyu • 3 çay kaşığı ufalanmış reyhan • 5 çay kaşığı kıyılmış taze kekik • 1 adet kuru soğan • ½ demet maydanoz • 50 gr siyah zeytin ezmesi • ½ çay bardağı süt • 1 adet yumurta • 1 adet yumurtanın sarısı • 500 gr dana kıyma • 60 gr kaşar peyniri • Tuz • Karabiber Yapılışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() hamaratabla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 400-500 gr ![]() 1 tane orta boy havuç 1 tane orta boy kuru soğan 2-3 dilim ekmek içi 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tane yumurta 2 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı küp domates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı sarımsaklı çeşni(tuzlu olduğundan yemeğe tuz eklemiyoruz) Kızartmak için Margarin ya da sıvıyağ Yapılışı Derin bir kaba kıyma alınır ![]() ![]() Yoğurulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve istenilen şekil verilir ![]() Geniş bir tencereye zeytinyağı konur ve küp domatesler eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kısık ateşte 10-15 dk ![]() ![]() aktifmutfak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler Yarım fincan maydonoz yaprağı Yarım fincan kişniş yaprağı 1 kırmızı soğan, 4e bölünmüş Yarım kilo sığır eti kıyma, yağsız 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı hafif kırmızı biber 1 / 2 çay kaşığı yenibahar Tuz ve taze çekilmiş karabiber 10 safran çiçeği 1 çorba kaşığı sıcak süt 2 su bardağı (200 ml) yağsız yoğurt 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı doğranmış kişniş Hazırlanışı 1 – Alüminyum folyo ile fırın tepsisini kaplayın ![]() ![]() ![]() 2 – Izgarayı orta/yüksek sıcaklıkta ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 – Safranı ve sıcak sütü bir kaseye koyup kenarda bekletin ![]() ![]() 4 – Köfteleri biraz yağla fırçalayın ve önceden ısıtılmış ızgarada diğer yüzünü de çevirip yağlayarak 5-8 dakika (kahverengileşip iyice pişinceye kadar) pişirin ![]() 5- Safranlı karışımı yoğurt karışımına ekleyin ve iyice karıştırın ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Not:16 tane çöp şiş’e ihtiyacınız olacaktır ![]() gununyemegi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 1 kase haşlanmış nohut 1 yumurta 1 tane kuru soğan 1 -2 diş sarımsak 1/2 bardak galeta unu 2 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat kimyon karabiber kişniş(ben onun yerine çerkez tuzu koydum kişnişim yoktu) Yarım demet maydanoz Hazırlanışı Nohut rondoda ezilir, yumurta, soğan rendesi, un, galeta unu, sarımsak(ez), karbonat, maydanoz ve baharatları koyularak iyice yoğurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nefisyemektarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
|