![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#31 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler Yarım kilo kıyma 1 adet kuru soğan 1 su bardağı bayat ekmek içi kimyon, karabiber, tuz Yarım kilo yoğurt; Lavaş pidesi veya tırnak pidesi sos için: 2-3 kaşık tereyağı, kırmızı toz biber Hazırlanışı Kıymaya, rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz ve baharat ilave ederek normal köfte yoğurun, köftelere parmak şekli verip yağda kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Not: pide yerine normal ekmeği ince dilimler halinde kızartıp koyabilirsiniz ![]() nefisyemektarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#32 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 3 tane Patlıcan 400 gr ![]() 2 dilim Ekmek İçi, 1 adet Kuru Soğan 6-7 diş sarımsak 2 adet Domates 2 adet sivribiber 1 çay bardağı Sıvı Yağ 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı Tereyağ 1 çay bardağı Su Tuz, Kara Biber, Kimyon Hazırlanışı Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurup köfteleri hazırlayın ![]() Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesleri biberleri ve sarımsakları zevkinize göre köftelerin üstüne yerleştirin ![]() ![]() ![]() 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin ![]() Sıcak sıcak servis yapın ![]() masterpi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#33 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 55 adet küçük köfte için, 1 cup = 250 ml ![]() tsp = tatlı kaşığı 1 kg ![]() ![]() Yarım su bardağı bayat ve ufalanmış ekmek içi (galeta unu da olabilir ![]() Yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı karbonat (Amerika'da "baking soda" adı altında bulunuyor ![]() 1 yemek kaşığı limon suyu 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz ![]() Tarifi Kıymaya ufalanmış ekmek içi , su ve tuz ekleyin ![]() ![]() ![]() Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzluktan çıkardığınız köfteleri çözdürmeden, hemen pişirin ![]() atasofrası ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#34 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler • 500 gr köftelik kıyma • 3 dilim bayat ekmek içi • 1 adet soğan • 1 çay kaşığı karbonat • 15 adet mantar • 7-8 dal taze soğan • 4 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 tutam maydanoz • 2 adet domates • 2-3 adet sivri biber • 1 kase rende kaşar peyniri • 2 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 su bardağı su • 1 çorba kaşığı domates salçası • Tuz, karabiber, köfte baharı Hazırlanışı Kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharı, tuz ve karbonat yoğurularak köfte harcı hazırlanır ![]() ![]() İç malzemesi için yemeklik doğranan soğanlar tencerede sıvı yağda pembeleştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() resimli-yemek-tarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#35 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler -750 gr ![]() -2 sogan -2 dilim bayat ekmek içi -3 yumurta (2 tanesi köfte içine kati pisirilecek, 1 yumurta aki köfte hamuruna, -1 yumurta sarisi üzerine sürülecek) -1 havuç (haslanmis) -1 su bardagi iç bezelye (konserve) -tuz -karabiber Hazırlanışı Kiyma, rendelenmis sogan, islatilip sikilmis ekmek, tuz, karabiber, kimyon ve bir yumurta aki iyice yogrulur ![]() Firin tepsisinin boyundan dört parmak kisa olarak silindir yapilir ![]() Ortadan boydan boya yarilip, haslanmis yumurta, bezelye, küçük küçük dogranmis havuç konup köfte kapatilir ![]() Islak elle düzeltilir ![]() Yaglanmis firin tepsisine konup üzerine yumurta sarisi sürülür ![]() Firinda, sicaklik önce üstten verilir (çatlamamasi için) ![]() Pisince servis tabagina alinip dilimlenir ![]() Not: 1) Tepside kalan yagina bir tatli kasigi nisasta ve 1 çorba kasigi salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos yapilabilir ![]() 2) Rulonun içine patates-püresi de konabilir ![]() anadoluevyemekleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#36 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 1 orta boy soğan 4-5 diş sarımsak 8-10 sap taze soğan 1 demet maydanoz 3 domates Yarım kg köftelik bulgur Yarım kg çiğ köftelik koyun kıyması (but tarafından, yağı siniri tamamen temizlenmiş) 1 çorba kaşığı çiğköftelik Urfa baharatı (yenibahar, tarçın, karabiber) 2 su bardağı isot 5-6 küp buz 2 çorba kaşığı domates salçası Yoğurmak için buzlu su Tuz Yanına; Marul veya kıvırcık salata yaprağı Taze nane Maydanoz Salatalık Domates Semizotu Kırmızı turp Yapılışı Soğanla sarımsağı incecik kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e-tarifler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#37 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler Kereviz Yaprağı 1 Adet Kereviz 100 gr Körpe Havuç 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr) 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 200 gr Arpacık Soğanı 4 Diş Sarmısak Tuz, Karabiber 80 gr Ceviz İçi 80 gr Kurutulmuş Domates 2 Dilim Tost Ekmeği 1/2 Demet Maydanoz 1 Küçük Demet Fesleğen 4 Adet Ançuez Fileto 500 gr Dana Kıyma 1 Adet Yumurta 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ Yapılışı Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() Soğanları kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemekustasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#38 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 2 adet levrek 2 adet soğan 2 dilim ekmek 3 adet yumurta 750 gr ![]() 80 ml ![]() 2 diş sarmısak 1 adet limon 100 ml ![]() 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı Yıkadığınız balıkları dörde böldüğünüz bir adet soğan ile yumuşayana kadar pişirin ve süzün ![]() Patatesleri kabuklarıyla haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayat ekmekleri ıslatın ve sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() Ayıklanmış balıkları yoğurma kabına alıp 1 adet yumurta, 1/2 demet dereotu, rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ile yoğurun ![]() ![]() Zeytinyağını tavaya koyun, kızdırın ![]() ![]() ![]() Kağıt üstünde süzülmeye bırakın ![]() ![]() yemekustasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#39 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 200 gram hindi göğüs 1 adet küçük soğan Tuz, karabiber, köfte baharatı 2 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy havuç Yapılışı Hindi göğsü haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın ![]() yemekustasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#40 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 6 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı nişasta 3 adet yumurta (birinin akını ayırrn) 3 kibrit kutusu kadar taze kaşar 3 kibrit kutusu orta yağlı beyaz peynir Yeteri kadar tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzeri ve kızartmak için : Yeteri kadar sıvı yağ Yeteri kadar galeta unu Yapılışı Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın ![]() ![]() ![]() Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yemekustasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#41 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 500 gr ![]() 1 soğan 1 yumurta tuz karabiber kimyon İç harcı için 1 demet ıspanak 2 haşlanmış patates 2 soğan 2 diş sarımsak sıvıyağ tuz karabiber Üzerine sürmek için: 1 yumurta Sosu için fesleğenli ev yapımı domates sosu 1 kase yoğurt Hazırlanışı Köftesi için Kıymayı karıştırma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteyi uzun bi fitil yaparak yağlanmış tepsiye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için fesleğenli domates sosu sıvıayğda kavurun ![]() ![]() ![]() yemekustasi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri |
![]() |
![]() |
#42 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karşı Konulmaz Tat | Köfte Çeşitleri Ve Tarifleri![]() ![]() Malzemeler 350 gr esmer ince bulgur(karınca başı) 3 çorba kaşığı irmik 2 adet patates 1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme) 1 tatlı kaşığı kimyon(silme) 1 tatlı kaşığı Tuz İç malzeme 250 gr orta yağlı kıyma 1baş soğan(büyükçe,çintilmiş) 1tatlı kaşığı biber salçası ½ çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı tatlı pulbiber ½ çay bardağı zeytin yağı ½ çay bardağı bıçakla kıyılmış ceviz Karabiber Tuz Arzuya göre kıyılmış maydanoz 1çay bardağı zeytin yağı 1 Kap Ilıksu Hazırlanışı Önce dış hamurumuzu hazırlayalım,patateslerin kabuklarını soyup dilimleyelim,bir tencerede haşlayalım(suyunu bol koyabilirsiniz ileri aşamada bulguru ıslatmakta kullanacağız) Yoğurma kabımıza bulgurumuzu ve tüm malzemeyi koyalım,haşlanan patatesleri ve 1,5 bardak sıcak haşlama suyunu ekleyip,karıştırıp 30 dk dinlendirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurumuz 2 ye ayıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu yemeğin püf noktası elinizin sürekli ılıksuda olmasıdır ![]() ![]() Yemeğinizin tabanına ve üstüne yağ eklemekten çekinmeyin,zira bulgur yağı emer ![]() Dış malzemeye patates yerine et dövme makinasından geçirilmiş ette konabilirFırın aşamasına gelmeden kesmeyi asla unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cam kap ölçüsü 22×33 dür ![]() nefisyemektarifleri ![]() |
![]() |
![]() |
|