![]() |
Mercimek Çanağında Bbq Soslu Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimek Çanağında Bbq Soslu PiliçMercimek Çanağında BBQ Soslu Piliç 250 gr kırmızı Mercimek 1 l Su 150 ml Barbekü Sos (tarif aşağıda) 50 gr Tereyağ 150 gr Patates haşlanıp ince rendelenmiş 2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar 500 gr Tavuk eti parmak iriliğinde kesilmiş 1/2 demet kişniş Tuz 2 Çorba kaşığı sıvı yağ Nasıl Yapılır: Mercimek çanağını hazırlamak için mercimeği su ile birlikte bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Tavukları, kalan Barbekü Sosun yarısı ile harmanlayıp, tavada 2 Çorba kaşığı sıvı yağı kızdırıp etleri harlı ateşte çok kısa ve çabuk kızartıp ince kıyılmış kişniş ile harmanlayıp ateşten alın, yüksek kenarlı bir fırın tepsisine kalınlığı 3 cm olacak şekilde püreyi yayın ![]() ![]() ![]() Habanero BBQ Sos Malzemeler: 3 adet şili biberi (aslında Habanero Chiles gerekli) 1 adet küçük soğan 1 çay bardağı ketçap acılı 1 çay bardağı su 1/2 çay bardağı elma sirkesi 4 diş sarmısak ince kıyılmış 1 çorba kaşığı Worcester sos her birinden birer tutam kişniş,yenibahar,zancefil,çok az tarçın 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı acıso 1 çorba kaşığı zeytinyağ Nasıl Yapılır: Soğan ve şili biberlerini blenderde çok küçük doğrayın, küçük sos tenceresinde bir kaşık zeytinyağını kızdırın küçük doğradığımız soğan ve biberleri soğanlar sararana kadar yakmadan kavuralım ve diğer bütün malzemeyi ilave edip sos'un yoğunlaşması için 15 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alalım ![]() Yukarda ki taife göre hazılanan sos kırmızı beyaz her türlü et ile kullanabilirsiniz fakat sığır eti ile yapılacak barbekü de bir başka lezzetli oluyor ![]() Adından da anlaşılacağı gibi gerçek Habanero biberiyle yapılması gereken bu sos müthişşş acı ve bir okadar lezzetli oluyor fakat ülkemizde malesef habanero biberi bulunamıyor ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|