![]() |
Hitit Usulü İzgara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hitit Usulü İzgaraHitit usulü ızgara ![]() Izgara et kültürünün binlerce yıl öncesine dayanan tariflerini tatmaya cesaretiniz var mı? Metro Kültür Yayınlarından çıkan 'deneysel bir arkeolaji çalışması olarak Hitit Mutfağı' adlı kitapta, Anadolu'da 3 bin 500 yıl önce yaşamış Hitit uygarlığının bu güne kadar ulaşan yemek tariflerini derlenmiş ![]() ![]() İşte Hitit usulü ızgara tarifi 250 g ![]() 250 g ![]() 1 adet koyun boynu 100 g ![]() 20 g ![]() Sos için malzemeler 500 g ![]() 1 litre zeytinyağı 1 ![]() Etler (bir çöp şişe dizilerek ızgara yapılmış olabileceği düşünülerek) şişlere dizilip ızgara yapılır ![]() Şişten çıkarılarak ekmek üzerine konulur ![]() Zeytinyağı ve bal karıştırılarak homojen bir sos elde edilir ![]() Sos ızgara edilmiş etlerin üzerine dökülerek servis yapılır ![]() 2 ![]() Etler, tuz ilave edilerek toprak kapta pişirilir Zeytinyağı ve bal karıştırılıp etlerin üzerine dökülür ![]() Alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|