Dana Çöp Şiş Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Çöp Şiş KebabıDana Çöp Şiş Kebabı ![]() Malzemeler: 600 gr Dana Bifteklik Lop EtBitkisel Sıvı yağ 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Su Bardağı Süt 1 Adet Soğan Suyu 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber Çöp Şiş Ön Hazırlık: Kasaptan alacağınız bifteklik lop etin sinir ve yağları temizlenecek ve et parçalanmayacak 1 Adet orta boy soğan soyulacak, rendenin püre gözünde rendelenecek Çıkan püre süzgeçten geçirilecek, posası atılacak Soğan suyu bekletilecek Bu işlem, süt kullanıldığı sırada yapılacaktır![]() ![]() Etin Terbiye 'marine' Edilmesi: Etin bütün yüzeyine çok hafif tuz serpilecek ve ovulacak Uygun bir tencere içerisine bitkisel sıvı yağı konulacak, üzerine parça et ilave edilecek Sıvı yağı et yüzeyini kapatacak Tencere kapağı kapatılacak, et 2 Saat yağ içerisinde dinlendirilecek Süre sonrası tencere içerisindeki yağ boşaltılacak ve tencere içerisine eti kapatacak seviyede süt, soğan suyu, karabiber ve pul biber ilave edilecek Malzemeler bir güzel karıştırılacak Tencerenin kapağı kapatılacak Et tencere içerisinde en az 1 Saat dinlendirilecek![]() ![]() Maharetini Göster: Terbiye edilmiş lop et küp küp doğranacak Resimde göründüğü gibi çöp şişlere dizilecek Üzerleri, bitkisel sıvı yağ içerisine daldırılmış bir fırça ile yağlanacak Harlı olmayan ısı da, mangal veya elektrikli ızgara da alt üst edilerek, yakılmadan pişirilecek Sonrası malum![]() 'Kolay Gelsin' klasiktatlar |
|
|
|