08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Prenses Tacı (6 Kişilik) - Kuzu Pirzola

Prenses Tacı (6 Kişilik)
Malzemeler- Bir buçuk kg’lik kuzu pirzola
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 10*15 adet küçük boy taze patates
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet pırasa
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 10*15 adet kiraz domates
- 2-3 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı
Zeytinyağını 1 diş dövülmüş sarımsak, kekik ve tuzla karıştırın pirzolalara sürün Üzerini kapatıp buzdolabında 6 saat dinlendirin Daha sonra pirzolanın iki ucunu birleştirip mutfak ipiyle bağlayın ve taş şekline getirin Pirzolanın kemikli uç kısımlarını, yanmaması için alüminyum folyo ile sarıp bir tepsiye koyun Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin (tepside biriken suyu ara sıra etin üzerine kaşıkla dökün)
Bu arada patatesleri tuzlu suda haşlayıp, ikiye bölün Bir tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyup, üzerine verev doğranmış pırasa, patates, dövülmüş sarımsak, 2 dal kıyılmış maydanoz, pulbiber ve tuz ekleyin Pırasa yumuşayana kadar sote edin Kuzu tacı servis tabağına alıp alüminyum folyoları çıkarın Etrafına sote ettiğiniz sebzeleri yerleştirin Orta kısmını maydanoz, dereotu, defne yaprağı ve kiraz domatesle süsleyip servis yapın
Kaynak: Sofra Dergisi
|
|
|