Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, fırın, tereyağlı

Tereyağlı Fırın Enginar

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağlı Fırın Enginar





Malzemeler
  • Enginar 4 Adet
  • Kuzu Eti ½ Kg
  • Garnitür 1 Kavanoz
  • Dereotu ½ Demet
  • Tereyağı 4 Yemek Kaşığı
  • Un 1 Yemek Kaşığı
Hazırlanışı

Enginar temizlenir göbek halinde limonlu suda bekletilir
Etin yarısı büyük diğer yarısıda küçük kuşbaşı doğranır
Kızdırılmış çelik tencereye büyük et parçaları atılır ve kavurulur
Pişer gibi olunca küçük parçalar atılır
Kavrulunca garnitür eklenir kendi suyunda pişirilir
Limonlu sudan alınan enginar sıcak suda 20 dakika kadar haşlanır
Sudan çıkarılan enginar hafif yağlanmış tepsiye alınır
Göbeğine büyük parça etler konulur
Kalan küçük et parçalı garnitür etrafına yayılır
Bir kasede un 2 bardak su ile çırpılır tuz ilave edilir
Karışım tepsinin kenarında yavaş yavaş ilave edilir
Isıtılmı fırına alınan tepsimizi kendi istediğimiz pişirme süresinde pişirilir
Pişmesine yakın üzerine ince doğranmış dereotu ilave edilir 3 dakika daha pişirilir

Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.