Tereyağlı Fırın Enginar |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Fırın EnginarMalzemeler
Enginar temizlenir göbek halinde limonlu suda bekletilir Etin yarısı büyük diğer yarısıda küçük kuşbaşı doğranır Kızdırılmış çelik tencereye büyük et parçaları atılır ve kavurulur Pişer gibi olunca küçük parçalar atılır Kavrulunca garnitür eklenir kendi suyunda pişirilir Limonlu sudan alınan enginar sıcak suda 20 dakika kadar haşlanır Sudan çıkarılan enginar hafif yağlanmış tepsiye alınır Göbeğine büyük parça etler konulur Kalan küçük et parçalı garnitür etrafına yayılır Bir kasede un 2 bardak su ile çırpılır tuz ilave edilir Karışım tepsinin kenarında yavaş yavaş ilave edilir Isıtılmı fırına alınan tepsimizi kendi istediğimiz pişirme süresinde pişirilir Pişmesine yakın üzerine ince doğranmış dereotu ilave edilir 3 dakika daha pişirilir Afiyet Olsun |
|