Zeytinyağlı Mezgit Sarma |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Mezgit SarmaZeytinyağlı Mezgit Sarma Malzemeler
Hazırlanışı Balığı kaynar suda biraz haşlayın Küçük parçalara ayırın Soğanı sıvıyağda kavurun Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin Pirinci ekleyip hafifçe kavurun Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin 1/2 su bardağı su ilave edin Kısık ateşte 15 dakika pişirin Afiyet olsun |
|