Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, girit, kabağı, kıymalı

Kıymalı Girit Kabağı Dolması..

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Girit Kabağı Dolması..






Kendimi bildim bileli bayılıyorum bu küçük tombul kabaklara Lezzet olarak diğer kabaklardan çok farklı olduğu söylenemez ama rengi şekli itibariyle görsel açıdan daha hoş oldukları kesin Adı genellikle ‘Girit kabağı’ olarak bilinse de ‘yayla kabağı’ ve ‘Kıbrıs kabağı’ olarak da geçiyor





Malzemeler
  • - 10 adet girit kabağı (Kıbrıs kabağı veya yayla kabağı olarak da geçiyor)
  • - 100 – 150 gr kıyma
  • - 2 çay bardağı pirinç
  • - 1 adet soğan
  • - 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • - 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • - Tuz
  • - Karabiber, pul biber
Suyu İçin
  • - 1 tatlı kaşığı sumak
  • - 1/2 yemek kaşığı salça
  • - 1 – 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • - Tuz
Yapılışı
1 Soğanları minik küpler halinde doğrayın, bir kaba alın Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci, kıymayı, salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın

2 Yıkadığınız kabakları arzunuza göre soyabilirsiniz Tepe kısımlarını kesin, çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun Kabakların içlerine tuz serpin Bıçakla kabakların altını birer veya ikişer kere delin Böylelikle pirinçler pişirme esnasında daha rahat su alıp pişebilecek

3 Kabakların içini hazırlamış olduğunuz kıymalı – pirinçli içle üstten 1 cm boşluk kalacak şekilde doldurun Arada boşluk kalmayacak şekilde bir tencereye dizin Dolmaların üzerine birer dilim domates koyun Dilerseniz kabakların tepelerini kullanabilirsiniz

4 Bir kâseye 1 tatlı kaşığı salçayı alın Üzerine tuzu, sıvı yağı ve bir miktar da su ekleyip salçayı ezin ve tencereye dökün Salçalı suyun dolmaların yarısına kadar gelmesi gerekiyor Salçalı suya biraz sıcak su ilavesi yaparak bu seviyeye gelmesini sağlayın

5 Dolmalar kaynamaya başlayınca ocağın altını azaltın, kısık ateşte pirinçleri pişene kadar pişirin

Çoğunlukla dolmaların içini tam olarak ayarlamak zor Kalan içinizi domates veya biber doldurarak, oyduğunuz kabak içlerini de fırında kabak mücveri yaparak değerlendirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.